Teisipäev, juuli 19, 2016
 

Hiiumaa oli tund aega vooluvõrgust väljas

Reedel jättis rike Leisi alajaamas Hiiumaa ja osa Saaremaast tunniks ajaks elektrita. Põhivõrgu haldaja AS Eelering teatas, et kell 12.39 lülitus Leisi alajaamas trafo välja ja see põhjustas elektrikatkestuse Hiiumaa ja osadele Ida-Saaremaa tarbijatele.
Leisi alajaama kahest trafost üks oli seoses alajaama renoveerimisega töörežiimist väljas ja teise väljalülitumine põhjustas elektrikatkestuse.
Kell 13.35 pingestasid Eeleringi töötajad alajaama teise trafo, mis oli seoses jaama renoveerimistöödega töörežiimist väljas ning seejärel taastas Elektrilevi elektrivarustuse kõikidele tarbijatele kell 13.49.
ASi Elering kommunikatsioonijuht Kätlin Klemmer selgitas, et Leisi alajaama renoveerimine on osa saarte varustuskindluse parandamise projektist. Alajaama renoveerimistööd lõppevad käesoleva aasta oktoobris. “Uue alajaama valmimisega suureneb oluliselt Leisist elektritoite saavate tarbijate, sealhulgas Hiiumaa, varustuskindlus,” kinnitas Klemmer ja vabandas firma nimel tarbijaile tekitatud ebameeldivuste pärast.
Hiiumaal olid elektrikatkestuse tõttu suletud kõik kauplused. Hiiumaa tarbijate ühistu juhataja Kaja Antons ütles, et kahjusid sellest lühiajalisest katkestusest neile ei tekkinud: “Töö oli küll ajutiselt häiritud, kuid külastajad tulid pärast ikka ostma, sest kõik poed olid kinni. Ja tunni ajaga ei sula ka meie tööstuslikud külmikud üles.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411