Reede, juuli 15, 2016
 

Hiiumaa MV mälumängu üksikmängus

25. juulil viiakse läbi esimesed Hiiumaa meistrivõistlused (MV) mälumängu üksikmängus. Võistluste eestvedaja Hergo Tasuja ütles, et ajendiks on hiidlaste suur huvi mälumängu vastu: üle kümne aasta on valdade ja Kärdla linna võistkonnad osalenud üleeestilises Maakilva sarjas, viis hooaega on peetud osalejaterohket Kärdla mälumängu, suure osalejate arvuga paistavad silma ka koolinoorte võistlused.
Kui eelnimetatud on kõik võistkondlikud võistlused, siis Hiiumaa meistrid selgitatakse üksikmängus. “Kindlasti ei tasu sellest end heidutada lasta, sest küsimuste raskusastme valimisel on selle asjaoluga arvestatud,“ ütles Tasuja.
Kogenud mälumängijana lisas ta, et tihti jääb võistkondlikus mängus õige vastus lauda just mängijate eriarvamuste tõttu. “Sellevõrra on üksi mängides lihtsam, et keegi sinu vastust valeks ei vaidle. Kui sa just ise seda ei tee,” ütles Tasuja.
Võistluse formaat näeb ette 40 küsimust viie küsimuse kaupa plokis nagu kilvamängudes tavaks. Küsimused tellis korraldaja ristsõnameister Tiit Kerveselt, ent lisab sekka kindlasti ka enda omi.
Tasuja ütles, et kuna tegemist on Hiiumaa MVga, on palju küsimusi suuremal või vähemal määral saarega seotud. Kuna võistlusel on kaks vanuseklassi – absoluutarvestus ja U20 –,  on kindlasti küsimusi ka kaasajast. “Muidu mälumäng nagu mälumäng ikka, küsimusi igast valdkonnast,” võttis Tasuja kokku.
Hiiumaa meistrivõistlused mälumängus algavad esmaspäeva, 25. juuli õhtul kell 18 Tuuru maja saalis. Osavõtutasu ei ole, ent osalemisest tuleks korraldajale kindlasti 20. juuli õhtuks märku anda.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411