Teisipäev, juuli 5, 2016
 

Hiiu Tuul kutsub koosolekule

20. juunil allkirjastas Hiiu maavanem Riho Rahuoja otsuse kehtestada Hiiu maakonnaga piirnevate merealade maakonnaplaneering. “Sellega andis ta rohelise tee suurte tuuleparkide tulekule Hiiumaa lähistele,” ütles meretuuleparkide vastaseid ühendava MTÜ Hiiu Tuul juht Inge Talts. Tema  hinnangul muudavad suured tuulepargid Hiiumaa looduskeskkonna tööstusmaastikuks.
Talts viitas, et planeeringu jätsid kooskõlastamata kaks Hiiumaa omavalitsust. Samuti pole planeeringus arvesse võetud 2009. aastal vähem kui poole aastaga kogutud enam kui 8000 allkirja seisukohale “Mina hiigeltuuleparke Hiiumaale ja (Eesti) rannikumerre ei taha!”.
MTÜ Hiiu Tuul liikmed kutsuvad kõiki, kes Hiiumaad ja selle loodust väärtustavad, osalema avalikul üldkoosolekul Kärdla kinosaalis. Koosolek algab laupäeval, 9. juulil kell 10.
Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon tervitas Eesti esimese merealade planeeringu kehtestamist kui olulist verstaposti meretuuleenergia kasutuselevõtul. Maavanema allkirjaga dokument lubab rajada meretuuleparke Hiiumaa rannikumeres asuvatele madalikele, Apollo, Vinkovi ja nende lähimadalikele, ning Mardihansu lahte.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411