Reede, juuli 15, 2016
 

Gaidid korrastasid saarel RMK puhkealasid

Eesti Gaidide Liit
Juuni viimastel päevadel käis Hiiumaa riigimetsa majandamise keskuse radasid korrastamas kaheksa Eesti gaidide liidu gaidi.
Gaidid koos juhendajaga immutasid Rebastemäe ja Vanajõeoru õpperaja puitrajatisi ning lisasid puiduhaket Rebastemäe ja Tihu järve õpperajale.
Eesti Gaidide Liidu programmijuht Miia Kraun ütles, et kui RMK gaididele koostööpakkumise tegi, otsis organisatsioon koha, kus noored saaks matkamise ja töö ühendada. “Hiiumaal olid kolm kohta jalgsimatka kaugusel ja kuna ise olen mitu korda Hiiumaal jalgsi matkanud, siis tundus hea valik,” lisas Kraun.
RMK saarte puhkeala loodusvaht Andrus Roosa, kes gaide Hiiumaal juhendas, ütles, et jäi noorte tööga väga rahule. “Töö oli raske ja noored tüdrukud oli mehe eest väljas,” märkis Roosa.
Eesti gaidide liidu peagaid Liina Siniveer rõõmustas, et gaidid jõudsid suvel ka Hiiumaale. “Kuna Hiiumaal veel tegutsevat gaidiüksust ei ole, siis seda toredam on, et kogukonnale kasuliku tegevuse abil saame gaidide tegemisi tutvustada,” ütles Siniveer. “Loodusega kooskõlas elamine ning ühiskonnale kasulik olemine on osa gaidide väärtussüsteemist – see on vahva, et need sai nii meeldivalt Hiiumaal ühendada.”
Eesti gaidide liit on rahvusvahelise gaidluse põhimõtetel tegutsev noorteorganisatsioon, mis pakub tegevust igas vanuses tüdrukutele ja poistele. Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamiste näol, lisaks tehakse laagreid, matku ja ühisüritusi. Rahvusvahelise skautluse ja gaidluse põhimõtete järgi õpivad gaidid elus vajalikke oskusi ja väärtusi põnevate tegevuste ning mängudega.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411