Reede, juuli 8, 2016
 

Enn Johannese juubelinäitus

Tänavu märtsis 80. juubeli sünnipäeva tähistanud skulptor ja metallikunstnik Enn Johannes avas Suuremõisa lossis näituse “Olid õed, olid vennad…” Näitusel on väljas 2011 valminud tööd, kaheosaline akrüülmaal “Terassiug&Vaskuss” ja 11osaline akrüülmaal
“Luigelaul”. Õppejõutööst loobunud Johannes kolis Hiiumaale ja vahetas metalli maalikunsti vastu. Selles valdkonnas on tal valminud suur hulk väga erilisi töid.
Enn Johannes sündis 1936. aastal Narvas lasterikkasse perekonda kuuenda, keskmise lapsena. Lõpetas Eesti riikliku kunstiinstituudi cum laude 1969. aastal metallikunsti erialal. Näitusetegevus algas 1970. aastal esinemisega maailmanäitusel EXPO´70 Jaapanis Osakas. Käesolev näitus Suuremõisa lossis on vabakutselise kunstniku Enn Johannese 12. isikunäitus Hiiumaal.
HARDA ROOSNA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411