Teisipäev, juuli 26, 2016
 

Avatud värava ja hingega

Huvi maaeluministeeriumi algatatud avatud talude päeva vastu kasvas plahvatuslikult – tänavu kui Eesti talude väravad avati teist korda, tehti ettevõtetesse üle 83 000 külastuse. Seda on poole enam kui mullu.
Kõige enam külastajaid oli tänavu Ida-Virumaal asuvas Konju mõisa talus, mida külastas 3200 inimest. Harjumaal asuvat Esko talu külastas 2050 ja Tartumaal asuvat Andre Farmi 2000 inimest. Hiiumaa taludes jäid külastatavuse numbrid 400 ja 200 vahele. Seega on huvi ka meie taluinimeste tegemiste vastu.
Ettevõtete arv, kus külalisi avatud väravatega oodati, kasvas oluliselt Mandri-Eestis, kuid mitte Hiiumaal. Üle Eesti osales avatud talude päeval 234 ettevõtet. Hiiumaal tutvustasid mullu oma ettevõtet vaid kaks, tänavu kolm talu. Seda on isegi meie väikese saare kohta ikka väga vähe.
Kurb oli kuulda, et kevadel kui koolilastele korraldati külaskäike piimafarmidesse, polnud ükski meie talunik nõus neid oma lauta laskma. Kuhu meie lapsed siis pidanuks piima saamislugu vaatama minema? Saaremaale?
Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe ütles, et aasta-aastalt kasvav huvi näitab, et Eesti inimestele pakuvad põllumajandus ja maaelu huvi ning avatud talude päev on leidnud koha Eesti inimeste südames.
Hiiu Leht julgustab ka saare talupidajaid olema külalislahked ja oma talude väravaid avama. Aitab see ju kummutada linnainimeste mõttelaadi, et taluelu on vaid sõnnikune laut ja tõestada, et tegelikult on kaasaegne loomapidamine märksa meeldivam ja mugavam elamisviis.
Ja ehk leiab mõni noor pere, et just Hiiu saar ja taluelu on need, mida nad vajavad. On ju elanikke meie saarele väga lisaks vaja.
26. juuli 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411