Reede, juuni 10, 2016
 

Väikesed, aga Euroopas esimesed

Hiidlased ja jaapanlased leidsid koostöö kokkuleppe sõlmimisel hõlpsalt ühise keele – on ju saareelanikud mõlemad. Loomulikult on saareriigi Jaapani ja Eesti suuruselt teise saare suurus kordades erinev. Samas ei ole ühisosa leidmine sugugi keeruline. On ju ka Jaapanis hulk väikeseid saari, mille elanike toimetulek – transpordiühendused, energiavarustus, toit ja toimiv majandus on vaja tagada, saart mandrist isoleerivast merest hoolimata.
Hiiu maavalitsus lõi Jaapani ettevõtjaga käed koostööks, mille tulemusel rajatakse saarele väike, kuid innovatiivne näidiselektrijaam, mille lisavõimalused on jaapanlasi tsiteerides Euroopas unikaalsed.
Jaapani partnerite huvi on pakkuda uudset lahendust kogu Euroopas, Hiiumaa tuluks aga võimalus olla üleeuroopalisel pildil väikese innovatiivse ja keskkonnasäästliku saarena, aga ka uudishimulike külaliste vastuvõtjana. Loodetavasti tuleb neid palju.
Ja mis võiks meil olla selle vastu kui poolmuidu kätte tulev soojus võimaldaks soodsalt kasvatada omaenda kasvuhoonekurke ja tomateid?
Üks delegatsiooniga kaasas olnud tõlke vahendas jaapanlaste üllatust, kui nad nägid ilusat ja üleni rohelist Hiiu saart. Siia sobib see jaam väga hästi – teeme ära, oli olnud nende reaktsioon.
Väga tore, et ka Hiiumaa poolsed partnerid sh Hiiu maavalitsus ei jäänud pikalt mõtlema ja unikaalsest võimalusest haarati kohe kinni.
10. juuni 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411