Teisipäev, juuni 28, 2016
 

Selgusid Hiiumaa meistrid jalgpallis

Argo Nurs
Laupäev, 25. juuni oli Hiiumaal väga tegevusterikas päev – kõik endised õpetajad ja õpilased kogunesid, et tähistada Kärdla ühisgümnaasiumi lõppu ja uute koolide algust.
See oli ka hea päev, et selgitada välja Hiiumaa selleaastased meistrid jalgpallis. Osalemas oli 78 mängijat nii Eestist, kui ka kaugelt Ameerikast, nii rahvaliiga tasemelt, FC Florast kui ka jalgpalli meistrivõistluste esiliigast. Kokku mängiti kahes alagrupis, millele järgnesid kohamängud. Põnevust jagus viimaste mängudeni välja.
Oma alagrupi võitnud Hiiu Kaluri võistkond läks kohamängudes kokku teises alagrupis teise koha saavutanud Saare Armaadaga, mis lõppes normaalajal seisuga 2:2. Järgnesid ülipõnevad penaltid. Igapäevaselt Kärdla Linnameeskonna puuri kaitsev väravavaht Imre Riik tegi penaltiseerias suurepärast tööd, tõrjudes ühe penalti, mistõttu tuli tunnistada noorte mängijate paremust ja finaalikoha kindlustasid endale Saare Armaada noormehed.
Teises poolfinaalimängus läksid kokku oma alagrupi võitnud Käina/Emmaste segavõistkond Dagö ja Kärdla Linnameeskonna noormeestest koosnev võistkond Äss. Mängu võitis noorte poiste tahtejõud ja koht finaalis oli kindlustatud
Finaal oli finaali vääriline – mõõtu võtsid Kärdla Linnameeskonna noormehed omavahel – Saare Armaada ja Äss. Finaali võitis Robin Valtingu väravast Saare Armaada. Kolmanda-neljanda koha mängu võitsid ülekaalukalt vanameistrid Hiiu
Kalurist, jättes Käina/Emmaste mehed võistkonnast Dagö neljandale kohale.
Parima väravavahi tiitli ja Eesti jalgpalli liidu poolt välja pandud Mihkel Aksalu särgi võitis Meelis Ruus võistkonnast Kõrgessaare vald. Parimaks kaitsjaks valiti võistkonnast Dagö Kärdla Linnameeskonna kaitsemängija Janno Johanson. Parimaks mänguehitajaks sai Timo Vares (võistkond Äss), suurimaks üllatajaks Tubala Tuulikute eest peaga suurepärase värava löönud Reven Köster, parimaks fair play mängijaks valiti Lisete Tammeveski (võistkond Kõrgessaare vald), ilusaima värava lõi Stanislav Solodov (Hiiu Kalur). Suurim väravakütt oli Andreas Peetre (Dagö) kaheksa väravaga, ainult ühe väravaga jäi talle alla Hendri Tärnu Saare Armaadast. Innukaimaks mängijaks valiti Kert Kuusalu võistkonnast Äss. Võistluse parimaks mängijaks valiti Hendri Tärnu, keda iSport premeeris 50eurose Adidase kinkekaardiga ja Adidase kaitsmetega, millele Kärdla
sadam lisas omalt poolt saunalina.
Auhinnalauda aitasid katta iSport (Adidas), Monkey Sport (Joma), Kärdla sadam, Hiiu vald, Rannapaargu, Linnumäe kohvik, Hiiu Folk, Coop Hiiumaa, Shop Hanko, Eesti jalgpalli liit, Hiiumaa Fotoprojekt, Eesti kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp ja Hiiumaa spordiliit.
Võistlused korraldas MTÜ Hiiumaa Jalgpall. Erilised tänud Tanel Lipsule ja Hillar Pikale ja kõigile osavõtjatele. Järgmisel aastal näeme!

Kristi Linkov
MTÜ Hiiumaa Jalgpall

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411