Teisipäev, juuni 7, 2016
 

Rannahooajaks kuus supluskohta

Hiiu maakonnas on tänavu kuus avalikku supluskohta, mille valdajad on saanud terviseametilt loa avada suplushooaeg.
Emmaste valla supluskoht asub Liivalaukal, mõni kilomeeter Sõru sadamast Tohvri poole, Käina valla oma Kassaris kiigeplatsi vastas ja Pühalepa valla oma Tõrvaninal. Hiiu vallas on kolm avalikku supluskohta: Kärdlas Rannapaargu juures, Luidjal ja Tahkuna poolsaarel Mangul (OÜ Randmäe erarand).
Kõigi supluskohtade vett kontrollis terviseameti spetsialist 23. mail ja vesi oli täiesti puhas neljas supluskohas. Kassaris tuvastati Escherichia Coli bakterit 1 ühik ja Mangu supluskohas 2 ühikut, mis jäävad kaugele lubatud piirnormist, mis on 1000 ühikut. Soole enterokokke ei leitud ühestki proovist. Need kaks bakterit on indikaatorid, mis aitavad tuvastada, kas vees võib leiduda haigustekitajaid.
Terviseameti Lääne talituse Hiiumaa esinduse keskkonnatervise inspektor Tiina Vainomäe ütles, et võrreldes saarlastega, kelle rannajoon on kõvasti pikem, on meil avalikke supluskohti kõvasti rohkem. Lõunanaabreil on tänavu vaid kaks avamisloa saanud supluskohta. Kõige rohkem, seitse supluskohta, on Järvamaal.
Vainomäe selgitas, et avalikele supluskohtadele kehtib rida nõudeid – rand peab olema puhas ja korras, paigaldatud riietuskabiinid ja prügikastid, üleval terviseinfo vee kvaliteedi ja ranna haldaja kohta ning lähistel peab asuma kuivkäimla. Hiiumaa kuues rannas on kõik need nõuded täidetud ning kahe nädala eest võetud veeproovid ideaalsed. Supelda saab ka mujal, aga siis omal vastutusel.
Suplushooaeg kestab 1. juunist 1. septembrini ja seni hoiab terviseamet supluskohtadel silma peal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411