Teisipäev, juuni 28, 2016
 

Näitus väljakaevamiste leidudest

Eile avas Hiiumaa muinsuskaitse selts Hiiumaa haigla fuajees rändnäituse “Arheoloogilised välitööd Eestis 2015”. Kuueteistkümnest stendist koosnev näitus annab ülevaate Eestimaa eri paigus toimunud arheoloogide välitööde olulisematest tulemustest ja põnevamatest leidudest, mis pärit alates kiviajast kuni 19. sajandini.
Mullu tegi OÜ Muinasprojekt arheoloogilisi välitöid kümnel kaitsealusel arheoloogiamälestisel. Ette võeti 14 päästekaevamist, mis valdavalt olid seotud mitmesuguste trasside, teede ja hoonete ehituste kavandamise ja sellega kaasnevate mullatöödega. Pooled välitöödest toimusid
Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal ja Kalamajas, ülejäänud seitse Võrumaal, Harjumaal, Pärnumaal, Läänemaal ja Jõgeva maakonnas.
Näituse koostas Tallinna Ülikooli arheoloogiakogude juhataja Ülle Tamla. Rändnäituse koostamine on Eesti arheoloogide igaaastane traditsioon, millega viiakse igasse Eestimaa nurka teave möödunud välitööaasta tähelepanu-
väärsematest arheoloogilistest avastustest. Samuti on näitusel muinsuskaitselist tegevust tutvustav ja tähtsust rõhutav eesmärk.
Näitus Hiiumaa haigla galeriis jääb avatuks kuni juuli lõpuni.
HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411