Teisipäev, juuni 28, 2016
 

Meri paelub ka käsitöölisi

Kadi Kiiver
Hiiumaa käsitööseltsi meistrid panid näitusmüügile oma mereainelised näputööd.
Kärdlas Meistrite majas (Vabrikuväljak 2) avatud väljapanek “Minu meri ja muud kalad” on pidevas muutumises, sest niipea kui esemele leidub ostja, vabaneb koht uuele eksponaadile.
Kõik näitusmüügil olevad esemed on moel või teisel inspireeritud merest, näiteks mere värvid, merel kasutatavad asjad ja merest tulnud ideed. Vaipadelt võib välja lugeda mere erinevaid palgeid ja karuseid adruvalle. Puidust kalad on vormitud nii nagideks, lõikelaudadeks kui kuumaalusteks. Trükimustris lestakalu leiab laperdamas kleitidel ja lesimas patjadel.
Mereleminejat ootab halliruuduline villane meretekk heegeldatud pitsiga. Lastele on vahvad pihikkleidid. Meresümbolid on koha leidnud ka naiste kõrvarõngastel. Killuke pärismerd on samuti müügis. Seda lõuendile trükitud fotode näol. Enamjaolt on tegemist siiski praktilist laadi esemetega, mis peas, seljas ja jalas kantavad või kodumajapidamises kasutatavad.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411