Reede, juuni 3, 2016
 

Karuputke kolooniate arv väheneb

Keskkonnaamet teatas, et Sosnovski ja hiidkaruputke kolooniate kogupindala väheneb. Hiiumaa on peaaegu putkevaba, olulisel määral on õnnestunud karuputkest vabaneda ka Saaremaal. Jätkuvalt on kõige halvemas seisus ja kolooniate pindalalt teistest maakondadest peajagu üle Harjumaa, kuhu lisandub ka enim uusi kolooniaid.
Tänavu on tõrjutavate Sosnovski ja hiid-karuputke kolooniate kogupindala 2183 ha, mis on 45 ha vähem kui eelmisel aastal. “Karuputke on Eestis riiklikult tõrjutud 2005. aastast ja tänavu on esmakordselt näha, et kolooniate kogupindala on vähenenud ning eeldatavasti väheneb see ka järgmisel aastal,” teatas ameti liigikaitse peaspetsialist Madli Linder saadetud pressiteates.
Kokku on täielikult hävinud või hääbumas ligi 600 karuputke kolooniat 300 ha ulatuses. Mais alanud riiklik karuputke võõrliikide tõrje kestab augustini, vajadusel septembrini ja toimub kõigis teadaolevates karuputke kolooniates üle kogu Eesti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411