Kolmapäev, juuni 22, 2016
 

Hiiu “jaanisid” vürtsi­tab sport

Alanud pühadenädalal saab mitmel pool üle saare kaasa teha erinevatel spordivõistlustel, mis pakub mõnusat vaheldust grillroogade nautimisele ja jaaniõhtute meelelahutusele. Täna lõppev töönädal on paslik lõpetada sportlikult Kõrgessaares, kus on kavas traditsiooniline jaanijooks. Võistelda saab kahel eri pikkuses rajal – 4,5 km ja 9 km. Rajaleminejaid oodatakse Kõrgessaare mõisa valitsejamaja juures (Tööstuse tee 16a) alates kella 15.30st. Jooksu start on kell 17. Seejärel alustatakse stardipaiga lähistel jõukohaste jooksudega kolme–neljaaastastele, viie–kuueaastastele, seitsme–kaheksaaastastele ning üheksa–kümneaastastele lastele. Mullusel Kõrgessaare jaanijooksul oli lühemal distantsil kiireim Kaspar Kütt ajaga 16,11 ja pikal rajal Mark Abner ajaga 30,03. Kokku startis põhidistantsidele ligi 100 jooksuhuvilist, lastejooksudes osales enam kui 60 last. Neile, kellele on meele järgi pigem meeskondlikud mõõduvõtud, toimub homsel võidupühal korvpallivõistlus. Kell 11 alustatakse Kõrgessaare aleviku korvpalliväljakul (vihma korral vaba aja keskuses) jaaniturniiriga, kus lähevad vastamisi viieliikmelised meeskonnad. Võistlema pääseb osalustasu eest. Eelmisel Kõrgessaare jaaniturniiril oli mängimas üheksa meeskonda, kelle seast tõusis võitjaks meeskond Osavõtjad, kus pallisid Robert Lilleõis, Tiit Talumaa (parim mängija), Oskar Tikka, Allar Esko, Janar Aug, Markus Uuskari ja Kaspar Rätsep. Täpselt jaanipäeval, 24. juunil saab sportida Käina vallas Luguse külas. Sealsetel muruväljakutel asutakse neljandat korda välja selgitama paremust võrkpallis. Kell 10 algavatele mängudele oodatakse kuueliikmelisi võistkondi, kus pooled naised ja teine pool mehed. Osavõtt on tasuline. Mulluse jaaniturniiri võrkpallis võitis viie osavõtja seas võistkond Luguse, kus mängisid Kersti Golub, Alice Mikk, Mirjam Uuskari, Markus Uuskari, Janis Kolosovskis, Peeter Luik ja Kaius Põtter.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411