Teisipäev, mai 31, 2016
 

Verekeskus kutsub doonoripäevadele

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama homme, 1. juunil kella 13–18ni Kärdla kultuurikeskuses Rookopli 18 ja neljapäeval, 2. juunil kella 10–13ni Käina huvi- ja kultuurikeskuses Mäe tn 2.
Viimati käisid PERHi verekeskuse töötajad Hiiumaal jaanuaris ja siis külastas doonoripäevi 135 hiidlast, eduka vereloovutusega lõppes 114 doonori külastust. “Meie verevarud said tõhusa täienduse ning saarelt lahkusime rahulolevalt ja heas meeleolus, kaasas üle 51 liitri hinnalist verd,” ütles verekeskuse doonorluse spetsialist Anu Klaus.
Ta avaldas lootust, et hiidlaste aktiivsus on seekord vähemalt sama suur. Klausi sõnul napib verekeskusel viimasel ajal kõikide veregruppide reesusnegatiivset verd ning haiglad on palju tellinud ka A reesuspositiivsest verest valmistatud verekomponente.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav fotoga dokument.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411