Teisipäev, mai 31, 2016
 

Tähtpäev laulupeol ja laululaval

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Laulu- ja tantsurahvas tähistab pühapäeval, 5. juunil Kärdla pargis 90 aasta möödumist esimesest laulupeost Kärdlas. Veel möödub tänavu 80 aastat sellest, mil laululava oma praeguses asukohas avati. Valmis see 1936. aastal Hiiumaa kolmandaks laulupeoks.
Hiiu maakonna rahvakultuuri spetsialist Helle-Mare Kõmmus rääkis, et päevakava on mitmekesine ja alustatakse kell 13 lauluhetkega Kärdla kirikus, seejärel kell 14 peatutakse linnapargis esimese laulupeo kivi (pildil) juures, kus peetakse kõnesid ning seejärel jätkub pidu Kärdla laululaval.
Päeva pargis aitavad ilmestada viis laulukoori, 11 täiskasvanute tantsurühma, viis koolinoorte tantsurühma ja puhkpilliorkester, kokku ligi 300 isetegijat üle kogu Hiiu saare.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411