Teisipäev, mai 24, 2016
 

“Tagasi maale!” – aktuaalne ka 95 aastat tagasi

“Sellepärast, taluomanikud, nõudke oma lapsed, kes mingit eriteadust pole õppinud, maale tagasi. Ärge toetage mingil kombel nende kantseleidesse ja kontoritesse tungimist. Ärge raisake nende peale oma toiduaineid ja riideid. Kantseleid saavad ilma nendeta läbi ja kontoritesse jatkub eriharidusega kommerts- ja kaubanduskooli lõpetajatest.
Talutütred ja -pojad, võtke ise aru pähe ja hinnake kord õiglaselt kõike kantselei- ja kontoritöö mõnususi, kino ja opereti väärtusi, Narva maantee tallamist, uusi tantse ja kõrgeid kontse!
Seadige sellele kõrvale tegevus isatalus ja teie otsustate vist viimase kasuks. Ja kui otsustanud olete, siis raputage linna tolmu oma jalgadelt ja minge sinna, kus teie õige koht ja kus teid tarvis!”

Tallinna Teataja
mai 1921

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411