Laupäev, mai 28, 2016
 

Olümpiasportlased testisid end teisipäevakul


Kadi Kiiver
Võistlussarjas TV 10 Olümpiastarti osalevad Käina kooli ja Emmaste põhikooli noorsportlased tegid kergejõustiku teisipäevakul Kärdlas trenniotstarbelise testvõistluse. Sel laupäeval võistlevad kaheksa Hiiumaa noorsportlast, pooled Käinast ja pooled Emmastest Tartus toimuval TV 10 Olümpiastarti neljandal etapil.

Võistkonna esindaja Hannes Maasel rääkis, et Käina kooli noormees Heinrich Vannas heitis teisipäeval Kärdlas ühekilost ketast 32,78 meetrit. Samas on ta heitnud treeningutel ka 36 meetrit.
“Eelmisel aastal võideti TV 10s vanemate poiste kettaheide 37 meetriga,” tõi Maasel esile Vannase võimalused.
Kettaheide on vanemate poiste võistluskavas nii sel nädalavahetusel Tartus kui ka finaalvõistlusel Tallinnas.
Mitmevõistluse aladest läks Vannasel Kärdlas edukalt ka kõrgushüpe – ta kordas isiklikku rekordit 1,65.
Eelolevatel TV 10 Olümpiastarti võistlustel ühena kavas olevas 600 meetri jooksus startiv Käina kooli õpilane Susan Začek proovis Kärdlas keskmaajooksu. Tema 800 meetri aeg oli 2.40,8. Kogenud kergejõustikutreeneri Toivo Pruuli sõnul võib selle tulemuse põhjal eeldada 600 meetri jooksus aega 1.50 kanti.
Võrdluseks, et 800 meetri jooksu paljajalu läbi silganud Edgar Liiberi aeg oli 2.25,5.
Liiber ise keskendus teisipäevakul pigem kettaheitele. Ta sai pooleteisekilose kettaga kirja uue isikliku rekordi 46,39 meetrit. Treener Toivo Pruul rääkis, et Liiber ise väga rahule ei jäänud, sest proovikatsetel kandus ketas koguni 50 meetri juurde.
Korraliku rekordisaju korraldasid kodusel Kärdla staadionil aga naissprinterid – Anet Post jooksis 100 meetrit ajaga 13,0, Annabel Pielberg 13,1 ja Kelly Nurk 13,4. Kristina Joarand parandas varasemat isiklikku rekordit kõrgushüppes viie sentimeetriga, ületades 1,55.
Hooaja teine teisipäevak Kärdla staadionil toimus kergejõustikuklubi Hiiker eestvõttel 24. mail. Järgmine teisipäevak toimub 14. juunil, siis on kavas 200 m ja 1500 m jooks, kaugushüpe ja kuulitõuge.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411