Reede, mai 6, 2016
 

Noorkotkad said kaela pronksi

Ly Klee
Möödunud nädalavahetusel peeti Keilas noorte kotkaste ja kodutütarde vabariiklikud oskusvõistlused, kus hiidlaste kolmeliikmeline võistkond tuli 14 võistkonna seas kolmandaks.
Hiiumaa noorkotkaid esindasid Tanel Klee, Mart Pärtel ja Sten Egert Tammeveski Käina rühmast. Klee rääkis, et võistluse jooksul ei osanud nad arvata, kuidas nende tulemused võrreldes teiste võistlejatega olla võivad. “Seda meeldivam oli lõpurivistusel üllatus, et saime kolmanda koha,” rõõmustas ta.
Võistlusalad olid seotud esmaabi ja päästevaldkonnaga ning nõudsid osalejailt ka head füüsilist vormi. Võistluse käigus tuli anda esmaabi autoõnnetusse sattunule, päikesepõletuse ja ka seenemürgituse saanud inimesele. Ka “juhtus” igast võistkonnast ühe liikmega õnnetus ja teistel tuli talle abi anda. Samuti pidi lõhkeaine leidmisel õigesti tegutsema ja üles leidma kadunud isiku. Lisaks tuli lahendada meditsiiniterminitest koosnev ristsõna ja mängida Aliast.
Pärteli sõnul meeldis neile, et enamikus kontrollpunktides olid reaalsed ülesanded. Kõige raskem oli, kui ülesande selgitus jäi arusaamatuks. Tõeline üllatus aga oli sõudeergomeetril sõudmine. “Kõigest väest pingutasime ja pärast olime kõik “poolvigased”,” meenutas Pärtel.
Tanel Klee lisas, et võistlus oli mõnus ja nende eest hoolitseti hästi, aga ka tema meelest oli osa ülesandeid vähe kehvasti koostatud. Võistlusele andis tema hinnangul lisaväärtuse uppuja päästmise ülesanne.
Tammeveski ütles, et talle meeldisid mürgistuse ja avarii ülesanded: need olid hästi lahti seletatud ja kannatanud teadsid, mida teha, et saaks olukorrast õige pildi. “Raskeks tegi need ülesanded grimmi puudumine ja meie kujutlusvõime ei olnud piisav,” lisas ta.
Kaasas olnud noortejuht Ly Klee rääkis, et enamik teemasid sai varem ka läbi võetud. “Pommi leidmist pole me küll käsitlenud, aga noored teadsid seda,” rääkis ta. Tema enda meelest oli kõige põnevam õnnetuse lavastus, kus kannatanud olid sattunud autoavariisse.
Hiiumaa kodutütreid esindasid Keila tervisekeskuses peetud oskustevõistlusel Anna-Maria Mustkivi,
Helsanna Viilukas ja Kaisa Ulla, kes kokkuvõttes said 14 võistkonna seas 13. koha.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411