Laupäev, mai 28, 2016
 

Marianna Liigi muusikavalik Wroclavis

Helja Kaptein
Reedel,20. mail kõlas tänavuses Euroopa kultuuripealinnas Wroclawis seitsmenda festivali “Tauron Musica Electronica Nova” elektroonilise muusika õhtu “Tallinna heliportree”. Õhtu kava koostas Hiiumaalt pärit noor helilooja Marianna Liik.

Liik on öelnud, et teda huvitavad just need helid, mida pealiskaudsel kuulamisel ei märka. Nii pärinebki tema teose “Sissevaated aega ja ruumi” peamine muusikaline materjal ühelt pühapäevaselt jalutuskäigult Tallinna vanalinnas.
Õhtu kavas oli kolm uudisteost: Ardo Ran Varrese “Tallinna suminad”, Ekke Västriku “Contact with Tallinn” ja Marianna Liigi “Sissevaated aega ja ruumi”.
Liigi koostatud kava kuulus alaprogrammi “Linna heliportreed”, mille raames koostasid Euroopa linnade heliloojad kogumiku oma kodulinna iseloomustavatest teostest. Kavas on kasutatud ka eesti elektroonilise muusika isa Lepo Sumera teost “Südameasjad”, kesksel kohal on Margo Kõlari teos “Tornikellade laul”, kus kõlavad Tallinna vanalinna kümne kiriku 47 kella. Tallinnas salvestatud helidel põhinevad kompositsioonid on pärit aastatest
1999–2016.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411