Teisipäev, mai 31, 2016
 

Maitsete aasta kleebis tagab tootele tähelepanu

Kadi Kiiver
Hiiumaa maitsete aasta annab toidutootjatele õiguse taotleda märki, millega väärt tootele tähelepanu tõmmata.
Käesoleval aastal saavad saarel toitlustamisega tegelevad ja toitu tootvad ettevõtjad oma toodetele taotleda Hiiumaa maitsete aasta kleebist.
“Sellega saab oma toodetele täiendavat tähelepanu tõmmata ja suunata ka ostjaid teadlikult hiiumaist toidukraami tarbima,” ütles Hiiu maakonna turismikoordinaator Liis Remmelg.
2016 – Hiiumaa maitsete aasta kleebist saavad kanda tooted, mis on valmistatud valdavalt kohalikust toorainest või mille tootmisel hoitakse elus hiiumaiseid toidutraditsioone. “Kutsun üles meie toidutootjaid kleebist taotlema, sest selle kleebisega tooted on käesoleval aastal suure tähelepanu all,” ütles Remmelg.
Maaeluministeerium, mis andis Hiiumaa maitsete aasta tunnustuse, aitab omakorda hoida tähelepanu Hiiumaa toiduga seotud üritustel ja kleebist kandvatel toodetel. Kleebisega tooted pildistatakse üles ja need lähevad koos lugudega veebilehele hiiumaamaitsed.ee.
Hiiumaa tarbijate ühistu võtab kõik kleebist kandvad tooted, millel on müügiluba ja triipkood, oma poodidesse müüki. Kleebist kandvad tooted on koos teiste Hiiumaal valmistatud toodetega eraldi lettidel, kust need kliendile hästi silma paistavad.
Juba praegu saab osta märgistusega kitsejuustu, leiba-sepikut-saia, õlut, vorsti-liha, köögivilju, maitsesoola- ja suhkrut, siirupeid, moose ja hulga muid hiiumaiseid toite. Maikuus oli kleebise kasutajate nimekirjas üheksa toidutootjat, kellel kokku 77 pakendit kleebisega “Me armastame Eesti toitu. 2016 – Hiiumaa maitsete aasta”.
Remmelg tänas Hiiumaa tarbijate ühistut kleebise masstellimuse eest, millega saadi sellele väga soodne hind. “ Tunnustan tarbijate ühistut ja Kaja Antonsit selle algatuse eest, Hiiumaa ettevõtetel peab taolist omavahelist koostööd ja üksteisega arvestamist rohkem olema, see arendab ja aitab edasi,” sõnas Liis Remmelg.
Kleebist väljastatakse 2016. aasta jooksul aga seda võib toodetel kasutada ka edaspidi. Kleebise taotlemise tingimused on üleval SA Tuuru veebilehel.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411