Teisipäev, mai 31, 2016
 

Maikuu orienteerumisvõistlustest

Ingrid Prikk
Maikuud alustasime orienteerumisvõistlustega Kärdla lasteaias. Nelja- kuni seitsmeaastastele lastele tegime lihtsa nelja kontrollpunktiga raja, et lastele orienteerumist tutvustada. Toivo Saue tegi selleks  lasteaia õue kohta isegi kaardi. Kokku proovis SI-pulgaga piiksutamist 49 last, kes kasvatajate ergutushüüete saatel rõõmsalt kontrollpunkte läbisid. Lapsed olid tublid ja igaüks sai autasuks diplomi.
4. mail lasteaias korraldatud sündmus oli osa Hiiumaa orienteerumisklubi (HOK) ja ASi Sportland noortespordi arendamise koostöölepingust.
Suurim medalisaak
5. mail selgitasid Hiiumaa koolinoored Malvastes meistreid valikorienteerumises. Randmäe puhkekeskuses startis kokku 58 noort Kärdla,
Palade, Emmaste ja Käina koolist. Edukaimad medalinoppijad olid Emmaste kooli orienteerujad, kes viisid kaasa 11 eri karva medalit. Kärdla ühisgümnaasiumi saagiks jäi seitse, Paladele neli ja Käina koolile neli medalit.
Rahvarohked neljapäevakud
Samas sai õhtupoolikul teoks orienteerumisneljapäevak, kus 53 osavõtja seas olid parimad: pikal rajal Toomas Mast, keskmisel Eliise Kesküla, nöörirajal Marta Maripuu, valikrajal Ene Leht. Loosiks olnud šokolaaditahvli said Eliise Kesküla, Miina Kesküla ja Rosali Pielberg.
11. mail oli ülemaailmne orienteerumispäev ja võistlused toimusid üle maailma 79 riigis 2590 kohas kokku peaaegu 400 000 osavõtjaga. Eestis orienteerus sel päeval 23 kohas kokku 4000 inimest. Rekord sündis Põlvas, kus metsas käis 1096 huvilist.
Hiiumaal joosti Kärdlas laululava ümbruses ja linnapargi metsas, kuhu rajameister Heini Koppel seadis
14 kontrollpunktiga valikorienteerumise raja ja algajatele nööriraja. Viimasel neist olid kiiremad Kustu Künnapas, Herta Kesküla, Liisi Koppel, Kätlin Mast ja Eliise Vaher. Valikrajal olid parimad Toomas Mast, Tanel Esta, Robin Pruul, Martin Remmelg, Kustu Künnapas ja Raivo Leht. Kõikide osavõtjate vahel loositi auhindasid, laste šokolaadid võitsid Triin Helimets, Joosep Esta ja Berit Tikenberg. Kokku startis 73 eri eas spordisõpra.
19. mail oli neljapäevak Paladel, kus rajad valmistas ette Kustu Künnapas. Huvitavatel radadel olid kiiremad: pikal Tanel Esta, keskmisel Eliise Kesküla, lühikesel Valdor Smill ja valikrajal Ülle Paasoja. Loosiauhinnad võitsid Helisa Tartu, Eliise Kesküla ja Triin Helimets. Stardis oli taas üle poolesaja tervisesportlase – kokku 61.
26. mail oli võistlusmaastikuks Kaibaldi mets. Väga ilus ilm meelitas orienteeruma 60 huvilist. Märt Kesküla oli teinud nii head rajad, et raskelt loetaval minireljeefiga maastikul suutsid punkte võtta nii tasemel tegijad kui algajad. Parimateks osutusid pikal rajal Tanel Esta, keskmisel Eliise Kesküla, lühikesel Helena Maripuu, valikrajal Anne Jaakson. Loosiauhinnad said Kätlin Mast, Irene Kallas ja Ester Pärn.
Kokkuvõttes võime rõõmustada, et Hiiu saarel on orienteerumine populaarne.
2. juuni neljapäevaku rajad on Kärdla lähedal Tarestes, start Kärdla-Kõrgessaare tee esimesel kilomeetril oleval parkimisplatsil on avatud kella 17.30–19ni.

Eda Tärk
Hiiumaa orienteerujate klubi

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411