Teisipäev, mai 3, 2016
 

Linnajooks pani rahva liikuma

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Traditsioonilist Kärdla linna jooksu soosis nii hea ilm kui samas Vabrikuväljakul Eesti Toidutee avamisega kaasnev pidulik meeleolu.
Tänavuse Kärdla linna jooksu kõige osavõturohkem oli grupp, kuhu kuulusid naised, kes sündinud 1999. aastal ja varem. Neid oli stardis ja jõudis ka lõpusirgele 30. Selles grupis edestas teisi ka maratonidel tihti osalenud ja hästi jooksnud Anni Kingsepp, kelle ajaks ligikaudu 4,5kilomeetrisel jooksurajal oli 19.02.
Kingsepp rääkis, et enesetunne oli lõppu jõudes hea. “Kartsin ka konkurentsi, sest teisele kohale jooksnud Harriet Sammal oli kogu aeg kõrval,” ütles ta. Kingsepp suutis temast mööduda vahetult enne lõppu. Sammal lõpetas Kingsepast vaid kuus sekundit hiljem. Kingsepa sõnul tegelikult lühike distants ei sobi talle ja joosta ei meeldi ka tuulega. Järgmise võistluse teeb ta 14. mail Haapsalus, kus jookseb poolmaratoni.
Kiireimad olid noored
Kõige kiirem oli tänavusel võistlusel 1999. aastal ja varem sündinud meeste arvestuses jooksnud 17aastane Jaagup Jesmin ajaga 16.56. Finišikoridori jõudis ta esimesena, tihedalt kannul noorte arvestuses võistelnud Mihkel Tammeveski, kes lõpetas ajaga 17.04. Kolmandana jõudis finišisse meeste arvestuses teise koha saanud Alari Remmelg ajaga 17.09.
Jooksutreeninguid läbiviiv Remmelg rääkis, et lõpus oli noortel teravust rohkem. “Tegin ka taktikaliselt vale otsuse, oleks pidanud alguses terava tempo peale kruttima,” ütles ta. Remmelg lisas, et ta ei osanud arvestada, et ta lõpuspurdis enam nii nobe ei ole.
Remmelg rääkis, et tegelikult on see distants jooksja jaoks ebamugav vahemaa: piisavalt lühike, pead kogu aeg tugeva tempoga jooks  ma, mugavustsoonis sörkimist ei saa endale lubada. Kümme kilomeetrit on jooksjale parem maa. Ta tundis heameelt, et osalejaid oli hulgaliselt, ajad olid head ja tema juhendatava Hiiumaa jooksugrupi liikmeid oli linna-
jooksu iga vanuserühma esikolmikus.
Kuues vanuserühmas startis Kärdla tänavail kulgenud põhidistantsile 101 võistlejat. Lisaks sibasid Vabrikuväljakul võidu 37 poissi ja tüdrukut, kellel vanust 7–10 aastat. Ka kõige pisemad ei jäänud jooksurajalt eemale. Mudilastele korraldasid naiskodukaitsjad vanuse kaupa jooksuvõistlusi, kus iga osaleja sai kaela sinilillega medali. Mudilasi oli mullusega võrreldes jooksurajal tunduvalt rohkem.
26. Kärdla linna jooksu korraldas Hiiumaa kergejõustikuklubi Hiiker ning sportlikke tegevusi mudilastele viisid läbi Hiiumaa naiskodukaitsjad.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411