Reede, mai 20, 2016
 

Koolieelikud korjasid põnevaid kogemusi öölasteaiast

Kersti Lehtsaar
Emmaste lasteaia koolieelikute rühma eelmine töönädal kujunes kohe eriti pikaks, sest reedel jäid nad lasteaeda veel terveks öökski.
Reedel ei läinud 15 Sammalhabeme rühma last tavapäraselt koju, vaid veetsid õhtu ja öö üheskoos lasteaias ja selle ümbruses.
Öölasteaia mõte tekkis Sammalhabeme rühma õpetajatel Liina Lepamaal ja Kersti Lehtsaarel juba eelmisel aastal. “Tänavu andsime lastele lubaduse, et teeme ära, sest sügisel ootab neid ees juba koolitee,” rääkis Lepamaa.
Emmaste lasteaias Naksitrallid korraldati sellist asja esimest korda, mujal Eestis on see üsna populaarne. Nii jagasid nad oma mõtet vanematega ja õnneks usaldasid kõik nad oma lapsed pikaks ööpäevaks kasvatajate hoolde.
“Soovisime ka meie lastele pakkuda põnevust ja vaheldust, samas ka kogemuste- ja elamusterikast nädalavahetust,” selgitas Lepamaa.
Õpetajad otsustasid külla kutsuda nende tulevase kehalise kasvatuse õpetaja Hergo Tasuja, kohtuti ka Ivi Telleriga, esimese õpetajaga Emmaste põhikoolis. Külla tulid politseiametnikud Kädu Aasma ja Helle-Triin Nisumaa ning abipolitseinikud Katre Nõmmerga ja Heli Tuisk. Politseinikud selgitasid, kuidas käituda veekogu ääres. Lapsed said proovida vigursõitu jalgrattal, mängida lauamänge, kus lastel tuli teha valikuid sõbraliku käitumise ja kiusamise vahel. Loomulikult räägiti ka sellest, kuidas liikluses käituda.
Ja ega õhtu sellega veel otsa saanud – ees ootasid pidžaamapidu ja ühine kinoõhtu lasteaia saalis. Kui tavaliselt magavad lasteaialapsed rühmaruumis ja voodites, siis nüüd pakkus põnevust ööbimine lasteaia saalis mattidel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411