Laupäev, mai 28, 2016
 

Kihutajad jätsid linna terveks

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Viies Kärdla linna rahvasprint oli küll vaatemänguline, sest sirgeid trassilõike polnudki, kuid erinevalt eelmisest aastast erilist kahju linna jaoks ei kaasnenud. Seejures osales tänavusel Kärdla rahvasprindil 72 autot ehk viie võrra rohkem kui mullu. “Nii on läinud, et iga aasta on osalejaid rohkem,” kinnitas üks ralli korraldajaid Argo Nurs rahulolevalt.
Tolmu, tossu, pidurite kriginat ja rehvide kriuksu oli laupäeval terve Kärdla linn täis. Rajaäärtel polnud puudu ka pealtvaatajatest. Põnevust oli palju, kuid pühapäevaks olid rallist järel vaid rehvijäljed asfaldil. Seekord õnneks suuremaid kahjusid polnudki.
Vaid üks hiidlasest rallimees sõitis piirdeks seatud heinapallile otsa, kannatada sai masin, aga inimesed jäid terveks. Ka lõhuti kõnnitee äärekivide vastu mõned veljed, aga midagi hullu ei juhtunud. Seevastu mullu sõideti maha üks tänavavalgustuspost ja katki garaažiuks ning üks auto käis üle katuse.
Keskmine kiirus madalam

Korraldaja Kristjan Ojasoo rääkis, et kui võrrelda sõitjate keskmist kiirust, siis eelmisel aastal oli see kolmandas ehk kõige kiiremas voorus 59,56 km/h, laupäeval 55,39 km/h. “Tänavune keskmine kiirus oli madalam, mis oli ka meie eesmärk,” ütles Ojasoo, kelle arvates oli just seetõttu ehk ka äpardusi vähem. “Rahva jaoks on avariid muidugi põnevad, neid õnneks ei olnud.”
Kolmas korraldaja Martin Juhe läbis rahvasprindiraja ohutusautoga ehk nn nullautoga, kaasas Hiiu vallavanem Reili Rand. “Tõsiselt vinge üritus ja väga äge kogemus! Kiitus ja au korraldajatele Alma Racing tiimile!” jagas vallavanem esimest emotsiooni oma FB seinal.
Nurs rääkis, et raja panid maha korraldajad kolmekesi ise. Kõige rohkem oli nikerdamist ja roolikeeramist elektrijaama õue seatud rajaosal, aga ega keskväljakulgi polnud lihtne sõita.
Korraldajad Martin Juhe, Kristjan Ojasoo ja Argo Nurs on ka ise rallisõidu fanaatikud. Ojasoo on juba kümmekond aastat Nursi kaardilugeja. Kuigi praegu nad ei võistle, sõidavad nad mandri rallidel “nullautot”.
Mullu tunnistas Eesti autospordi liit Kärdla rahvasprindi hooaja parimaks rahvasprindiks. Korraldas Hiiumaa autospordiklubi ALMA Racing Team.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411