Teisipäev, mai 3, 2016
 

Kärdla süda põksus “Kikapuu” rütmis

Kadi Kiiver
Reedesel rahvusvahelisel tantsupäeval kõlasid Kärdla keskväljakul otse Hiiu vallamaja ees mõnusad tantsurütmid. Mõnekümnepealine rahvasumm vihtus lähistele pargitud auto raadiost kõlanud Juhan Uppini lõõtsamängu saatel tantsu “Kikapuu”.
Hiiu valla kultuuri ja vaba aja keskuse harrastustegevuse juht Ille Savioja rääkis, et tantsima tulijad ei olnud enne kokku lepitud. Küll oli eelnevalt öeldud Kärdla kultuurikeskuses harjutajatele, kes lõuna ajast saab tulla, tulgu tantsima. Neid oli 6–7 tantsijat.
Lisaks oli tantsimas mitmeid lõunale kiirustavaid inimesi Hiiu vallamajast, teiste seas vallavanem Reili Rand. Samuti inimesi tänavalt, kellel reedel kella 13 paiku Keskväljakule asja oli. Tantsima haarati nii neid, kes aastakümneid tagasi tantsinud kui ka päris juhuslikke möödujaid.
Kujunes välja nii, et igas tantsupaaris oli üks kogenum tantsija. Tants tuli välja hästi. Seda oli uudistamas mitmeid uudishimulikke, kes vaid selleks väljakule tulnud, aga ise tantsima tulla ei söandanud.
Teadaolevalt tantsiti lisaks Kärdla keskväljakule “Kikapuu”d Rannapaargu juures, kus jalga keerutas Hiiu valla lasteaia Kalda maja kollektiiv.
Tantsumuusika pala nimi on “Pikadori marss” ja selle järgi tantsitav “Kikapuu” on üle Eesti levinud. Seda tantsu on väga lihtne ära õppida: see on kõnnisammudega, kord tuleb kanda etta viia ja tagasi tuua, natuke pöörata, ei ole keerulist midagi!
Vikerraadios kommentaare jaganud Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi juhatuse esimees Kalev Järvela oletas muusika lõppemise järel, et ühistantsimises osales üle Eesti kokku umbes 100 seltskonda. Kõiki neid oodatakse oma tantsuvideot lisama Youtube.comi ja jagama linki seltsiga.
Hiiu Lehe video Kärdla keskväljakult on nähtav aadressil https://youtu.be/FrjL331DEXM

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411