Teisipäev, mai 10, 2016
 

Hiiumaa aasta ema: olen kõige tavalisem ema

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Helja Kaptein | Hiiu Leht
Tänavuse Hiiumaa aasta ema tiitliga pärjati Kersti Simsalu (45), kel jagub hoolt neljale lapsele.
Pühapäeval Käina kultuurikeskuses toimunud emadepäeva kontsertaktusel andis Hiiu maavanem Riho Rahuoja aasta ema tiitli ja spetsiaalselt aasta emale disainitud Hiiu Villa salli üle Kersti Simsalule, nelja lapse emale.
Rahuoja meenutas Eesti presidendi Lennart Meri sõnu, et riigi kõige tähtsam poliitika on perepoliitika. “Selles perepoliitikas on emadel kanda ülioluline ja vastutusrikas roll,” kinnitas Rahuoja ning soovis kõigile emadele palju õnne, jaksu ja armastust.
Simsalu ütles, et tema jaoks oli see tunnustus suur üllatus: “Olen alati arvanud, et mina olen kõige tavalisem ema, kes hoolitseb oma pere eest,” ja lisas, “Minu enda jaoks on olulisim toetav pere ja kodu, kus on alati hea olla.”
Simsalude pere elab Hiiu valla Sigala külas. Kersti ja Ain Simsalu lastest vanim, Siim on 19aastane ja õpib Haapsalus arvutivõrke,
Minni (12) ja Anni (10) õpivad Kärdla koolis ning noorim, seitsmene Kessu, läheb kooli sügisel.
Aasta emana tunnustamise esitluses on kirjas, et Kersti on hooliv ema oma lastele: “Nende pere lapsed kasvavad hoole ja armastuse toel ja Kersti soojal toonil noomimise peale ei saa keegi solvuda. Ema ja isa on kursis kõigi oma laste tegemistega ja toetavad neid nii sõna kui teoga. Lastel pole ühtegi esinemist, kus pealtvaatajate hulgas ei oleks ema või isa või mõlemaid vanemaid. Eelkõige armastus ja tugev peretunne võimaldavadki lastele pakkuda kõike seda, mida nad arenguks vajavad .”
Kersti peab Hiiu Lehes küljendaja ametit ja on ka väga meeldiv kolleeg, kelle särav naer täidab ruumi, kus ta viibib, tema hooliv ja heatahtlik kõnemaneer on paitav ja julgustav.
Kersti on ühiskondlikult aktiivne, kuuludes Hiiumaa lasterikaste perede ühenduse juhatusse ja jõuab käia Kärdla kultuurikeskuses võimlemas.
Mullu pärjati esimese Hiiumaa aasta emana Kärdla ühisgümnaasiumi õpetaja Tiia Palmiste.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411