Reede, aprill 22, 2016
 

Vähem aga suuremad võlad

Krediidihaldusettevõtte Lindorff uuringu andmetel on Hiiumaa parima maksekäitumisega maakond Eestis. Siin on 1000 elaniku kohta kõige vähem võlgu, ent võlgnevuse suurus on Eesti keskmisest märksa kõrgem.
Keskmine makseraskustes Hiiumaa inimene on 44aastane, kellel on kaks võlga kogusummas 1260 eurot. Nende kahe võlgnevuse keskmine summa koos tasumise kohustuse rikkumisega seotud kuludega, nagu viivis, krediidiintress, leppetrahvid jms, on 760 eurot. See on üle 200 euro riigi keskmisest enam ja peaaegu kaks korda rohkem kui Tartumaal, kus võlgnevuse keskmine summa on 430 eurot. Lindorffi uuringute juht Inga Piiroja ütles, et Hiiumaa nii kõrge võlgnevuse keskmine summa on tingitud sellest, et võlgnike arv on väike ja üksikud suuremad tarbimiskrediidid teevad võla keskmise summa suuremaks.
Hiiumaa võlgnikest 56 protsenti on mehed ja 44 protsenti naised, kusjuures makseraskustes mehed on naistest kaks aastat nooremad. Alla 25aastaseid on kõigist saare võlgnikest 1 protsent. Mehed kipuvad jääma võlgu tele- ja kommunaalteenuste eest, naised on võlgu kataloogist tellitud toodete eest. Peamised võlalõksu jäämise põhjused on töökaotus, palga vähenemine ja haigestumine.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411