Reede, aprill 8, 2016
 

Tiina tantsijad võitsid Koolitantsul esikoha

Hanno Luukas
Tiina tantsustuudio tantsijad saavutasid nädalavahetusel Jõhvis tantsufestivalil Koolitants laureaaditiitli, mis on stuudiole teine nii kõrge tunnustus.
Laureaaditiitli sai jokkerina Koolitantsu finaali jõudnud Tt-stuudio viies rühm Tiina Kaevu autoritantsuga “Rongisõit” 4.–7. klasside vanuseastme kooli tantsu kategoorias. Eelmise laureaaditiitli saavutasid stuudio tantsijad 2013. aastal 7.–9. klasside vanuseastme Eesti tantsuga “Vihmaloits”, mille esitajaks oli Tt-stuudio esimene rühm, mis alustas koos tantsimist juba 2006. aasta sügisel.
Äsja end Eesti tantsumaailma tippu tantsinud viies rühm tegutseb 2011. aastast. Laureaaditiitli tantsisid sel korral välja Mariette Kaunimäe, Jandra-Lisett Uusmaa, Mia-Marleen Tõnis, Lill Kagadze, Hanna Aasma, Anette Lillemäe, Berit Tikenberg, Anni Simsalu, Anni Soonik, Mari Soonik, Viktooria Vesingi, Emma Salumaa, Getter Arunurm, Agnes Katariina Selirand ja Eva-Lota Eespakk Kärdla ühisgümnaasiumist ning Kreete Pilv Palade põhikoolist.
Kokku anti Koolitantsul välja 20 laureaaditiitlit: mudilaste ja 1.–4. klasside lastetantsude ning 4.–7., 6.–9. ja 10.–12. klasside vanuseastmes show-, estraadi-, tänava-, vaba-, kooli ja Eesti-teemaliste tantsude kategoorias. Lisaks tunnustati nominente ehk neid, kes ei võitnud, ent pälvisid koha esikolmikus. Ühena kuulutati nominendiks Tt-stuudio kolmas rühm tantsuga “Päev koolis” 6.–9. klasside vanuseastme kooli tantsu kategoorias.
Selles rühmas tantsivad tüdrukud Kärdla ühisgümnaasiumi 8. klassidest. Oma panuse tulemuse saavutamisse andsid Anna-Brita Tall, Kristina Joarand, Kelly Nurk, Anna Marie Vasar, Birgit Kibus, Annabel Pielberg, Berenike Järvekülg, Triin Lüll, Jaanika Pärn ja Triin-Marleen Suve. Sama rühm oli nominent ka 2013. aasta festivalil, toona tantsuga “Igavik” 4.–6. klasside vanuseastme vabatantsude kategoorias.
Lisaks kahele tunnustuse saanud rühmale tantsis finaalis veel Tt-stuudio teine rühm Eesti-teemaliste tantsude kategoorias 10.–12. klasside vanuseastmes tantsuga “Vee ja soola saaga”. Stuudio rühmade juhendaja ja tantsude autor Tiina Kaev hindas, et rühm oli finaalis oma tehniliselt tugeva esitusega mõjukaks konkurendiks kõigile samas vanusekategoorias võistelnud tantsijatele.
Üle Eesti püüdles tänavusel tantsufestivalil Koolitants ihaldatud laureaaditiitli nimele enam kui 6000 tantsijat ja ligi 650 tantsu. Ainuüksi Tt-stuudio viis rühma esitasid maakondlikus voorus 17 tantsu, millest otse finaali pääsesid kaks ja hiljem, pärast kõikide tantsude ülevaatust, jokkerina, nüüdne laureaat. Kokku esitati 2. ja 3. aprillil Jõhvis toimunud finaalkontsertidel 115 tantsu.
Meie tantsijate sõitu Jõhvi toetasid Kärdla ühisgümnaasium ja Hiiumaa Tarbijate Ühistu.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411