Reede, aprill 29, 2016
 

“Pealtnägija”: Avies tulnuks rajalt maha võtta juba ammu

Kolmapäevasest ERR saatest “Pealtnägija” selgus, et riik rikkus pankrotistunud Aviesi tegevuse lubamisega seadust.
1. aprillil teatati saartega ühendust pidanud Aviesi lennusertifikaadi peatamisest. Seaduse järgi oleks riik pidanud pankrotistunud Aviesi tegevuse katkestama juba ettevõtte pankroti väljakuulutamisel mullu juunis, aga ometi seda ei teinud.
Nimelt ütlevad Euroopa määrused, et lennufirma juhid ei tohi olla pankrotivõlglased. See tähendab, et pankrotis firma ei tohi lennata. Avies aga on pankrotis eelmise aasta jaanipäevast.
“Kui Rootsis läheks lennufirma pankrotti,võtaks lennuamet neilt tegevusloa kohe ja lõplikult ära. Majandusraskustes lennufirmat ei peeta turvaliseks, ütles Rootsi pilootide ühenduse esimees Martin Lindgren “Pealtnägijale”.
Lennufirmade ärilist tervist peab jälgima majandusministeerium. Majandus- ja taristuministri Kristen Michali vastus “Pealtnägija” ajakirjanikule oli, et ilmselt ei olnud pankrotti selleks hetkeks välja kuulutatud ja võlausaldajad eeldasid ettevõtte tervenemist. “Pealtnägija” vahendas ka ministeeriumi hilisemat kirjalikku seisukoha, milles öeldakse, et kuna pankrotivõlgnik tähendab antud kontekstis füüsilist isikut ehk eraisikut, siis kõik on okei kuna pankrotis on ettevõte Avies, aga mitte selle endine juht ja omanik Allan Soll. “Kui Michal ütleb, et Soll isikuna ei olnud probleem, siis lennuamet käsitleb asja erinevalt ning nende jaoks oli just Soll probleem – ta vahetati tegevjuhi kohalt välja kaks kuud pärast pankrotti,” sedastas ajakirjanik Anna Gavronski.
Maasekretär Piret Sedrik ütles Hiiu Lehele, et uue hanke materjalid on välja võtnud 12 firmat. Peagi selgub, kui paljud neist tähtajaks, 2. maiks pakkumise teevad.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411