Teisipäev, aprill 12, 2016
 

Leedo firma läks järgmise parvlaevahankega kohtusse

Saaremaa Laevakompanii kaudu Vjatšeslav Leedole kuuluv OÜ Väinamere Liinid (VL) on kohtus vaidlustanud majandus- ja  kommunikatsiooniministeeriumi hanke, millega otsitakse Sõru–Triigi parvlaevaliinile ajutist vedajat.
VL esitas kaebuse riigihangete vaidlustuskomisjonile, milles vaidlustas hanke alusdokumendid, tehes selleks kokku 15 taotlust. Ettevõte on seisukohal, et ministeeriumi läbiviidav riigihange omab kontsessiooni tunnuseid ning vedaja leidmine Sõru–Triigi parvlaevaliinile lihtsustatud korras tellitava teenuse tellimisena ei ole võimalik.
Laevafirma hinnangul kannab suuremas osas projekti õnnestumise riski teenuse osutaja, mitte ministeerium. Samuti peab teenuse osutaja tegema enne lepingu alustamist märkimisväärseid kulutusi.
Vaidlustuskomisjon jättis laevafirma kaebuse suures osas rahuldamata, leides, et kontsessiooni tunnuseid ei esine. Kontsessiooni puhul oleks ministeerium pidanud menetluse läbi viima kas avatud või väljakuulutamisega läbirääkimistega hankemenetlusena. Ka pole majanduslik risk vedajale üle läinud, sest pakkuja peab kõiki kasutatava laeva ja sõitjate ning varaga seotud kulutusi oma pakkumuses arvestama.                 BNS

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411