Teisipäev, aprill 19, 2016
 

Kärdla seitsmendikud said veeviktoriini peavõidu

Ligi 2000 põhikooliõpilast pani proovile oma teadmised veest keskkonnaameti viktoriinis. Maksimumpunktid kogusid Kärdla ühisgümnaasiumi, Lustivere põhikooli, Tartu Descartes’i kooli ja Rõuge põhikooli võistkonnad.
Viis parimat saavad peaauhinna, milleks on kummiparvematk võitja poolt valitud jõel, kas Ahja, Võhandu, Jägala jõel või Emajõel, hülgevaatlus Saaremaal ja Tallinnas või mõni muu veega seotud aktiivtegevus võitjakooli lähipiirkonnas.
Maksimumpunktid saanud Kärdla ühisgümnaasiumi 7. a klassi võistkonda “Nidraati mürkiduz” kuulusid Marie Femke Jaarma, Aigar Tärk, Marcus Mäll, Marilyn Reintam, Kristjan Kibus, Joel Hiis ja Kerli Kivisikk.
Võistkonna juhendaja, õpetaja Kersti Lüsi rääkis, et viktoriin toimus 2014. aastal ilmunud “Veemapi” alusel. Nii saatis õpetaja eelnimetatud seltskonna koos kaasa antud materjalidega tunnist välja ise õppima ja viktoriiniküsimustele vastama. “Kasutasin võimalust, et nutikamad saaksid lisaoskusi ja samal ajal oleks teistega võimalik veel korrata ja üle vaadata teemasid, mis selged pole ja lihtsalt andsin neile lisaülesande,” ütles Lüsi. “Noored tahavad teadmisi omandada küll, kui on midagi uut, huvitavat või mingi väljakutse,” kinnitas ta.
Viktoriinil osalesid ka Käina, Palade ja Emmaste kooli õpilased, üle Eesti 323 võistkonda 107 koolist, kokku umbes 2000 õpilast.
Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Liisi Mäeumbaed, kes küsimusi vahendas, hindas kõigi võistkondade võiduvõimaluse sarnaseks. Just seetõttu on Kärdla võistkond tema hinnangul kiituse igati välja teeninud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411