Teisipäev, aprill 19, 2016
 

Kärdla helises laulust

Kadi Kiiver | Hiiu Leht
Teisipäeval ja kolmapäeval oli Kärdla kultuurikeskuse suur saal täis laulvaid lapsi. Miks kahel päeval? Aga seetõttu, et lauluhääli on Kärdlas nii palju, et ühe õhtuga ei jõua ära kuulata.
Pääsukesed veel ei vidista, ööbik veel ei laksuta, ainult vares kraaksatab. Siiski, siiski – tegelikult on hulgaliselt kevadlinde meie Eestimaale jõudnud ja nendega võidu laulavad iga päev ka meie lapsed – on ju Laulukarusselli aasta. See tähendab, et sügisel hakkab telerist jooksma laste laulusaade, kus ka meie saare lauluhääled kõlada saavad. Just seepärast istus saalis ka žürii, kes kuulas ja pani tähele ja vaagis ja otsustas…
Muusikaõpetaja Rita Leplandi laululastest otsustati maakonna lauluvõistlusele edasi saata Heti Kaibald, kes laulis laulu “Pilvepildid” ja Meribel Piil lauluga “Kollase liblika hällilaul”. Õpetaja Timo Lige õpilastest hinnati tublimaks Carmen-Cassandra Kärtner, kes laulis “Sünnipäevalaulu”. Žürii lubas maakonnavõistlusele veel Emma Kaupsi ja Taaniel Palmiste, kes küll Laulukarusselli jaoks liiga suureks kasvanud, aga kodusaarel võivad ikka laulda. Tublid olid ka õpetaja Liivi Arro õpilased.
Žürii, kuhu kuulusid Svea Pilvik, Kaupo Tartu, Liilija Karm ja Liina Lepamaa, nentis, et otsuseid teha oli päris keeruline, iseäranis lasteaialaste grupis. Koolilaste hulgas oli rohkem neid, kelle esitatav laul ei olnud keerukuse tõttu päris ea- või võimetekohane.
Saalitäis publikut ja žürii sealhulgas kiitsid väga lasteaialaste laulupäevaga kaasnenud etendust koos Laulupisikuga – see lõi rõõmsa meeleolu ja esinemispalavik ununes.
Kärdlas, Käinas ja Emmastes on lauluvoor peetud. Pühalepa ja Kõrgessaare lauluvõistlused kohe-kohe toimumas.
Parimad saavad kokku jälle Kärdlas kolmapäeval, 27. aprillil, et vaagida, keda saata Laulukarussellile Hiiumaad esindama.

Ille Savioja
Kärdla kultuurikeskuse tegevusjuht

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411