Reede, aprill 8, 2016
 

Kaks julget avatud talu

Tänavusel avatud talude päeval on lubanud Hiiumaal külastajatele uksed avada Lepaniidi mahetalu ja Vetsi tall.
Maaeluministeeriumi eestvõttel ja koostöös maamajanduse infokeskusega 24. juulil toimuvale teisele üleeestilisele avatud talude päevale on end üles andnud juba üle 120 talu ja põllumajandustootmise, kellele oodatakse lisa 1. maini.
“Registreerunute nimekiri on juba praegu väga mitmekesine alates kanepi- ja moonikasvatajatest ning lõpetades Baltimaade ühe suurima piimafarmiga,” vahendas ministeeriumi esindaja Kristo Mäe. Loetelu liitunuist leiab maamajanduse infokeskuse kodulehelt www.maainfo.ee/?page=3760.
Hiiumaalt seni registreerunuist pakub Vetsi tall Kassaris kohalikku toitu ning Lepaniidi mahetalu Ristivälja külas Käina
vallas tegeleb lamba- ja kitsekasvatusega koos karjavalvekoertega ning vähesel määral ka köögiviljade kasvatusega.
Lepaniidi talu perenaine Kaire Vannas rääkis, et pere kaalus osalemist ka mullu, ent mõttest loobuti, kuna toonane kuupäev, 19. juuli, tundus nigel. “Talumehel võib olla sõltuvalt aastast ja ilmast väga kiire aeg põllul. Mis tehnikat sa siis näitad, kui kõik on kodust väljas?” arutles Vannas.
Sel aastal on kuupäev mõne päeva võrra hilisem ja Vannas tegi osalemise otsuse pärast märtsi keskel avaldatud teavet, et Hiiumaalt pole ainsa maakonnana talusid kirjas. Mullu oli saarelt osalemas Vetsi tall ja õunamahla tootja FIE Triinu Schneider.
Avatud talude päeva eesmärk on tutvustada Eesti toidu valmistamist/kasvatamist ja populariseerida kohalikku toitu, viia kokku tootjad ja tarbijad, soodustades seeläbi otse tootjalt tarbijale suhteid ning tutvustada Eesti maaelu ja põllumajandust.
Esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval võttis külalisi vastu 147 talu ja põllumajandusettevõtet, kuhu tehti kokku üle 44 000 külastuse.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411