Reede, aprill 8, 2016
 

Hiiumaa maitsete aasta algab peagi


Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse sellest aastast alates valima Eesti toidupiirkondasid. Esimeseks toidupiirkonnaks saab Hiiumaa, kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta. “Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,” selgitas Kadi Raudsepp maaeluministeeriumist. “Eesti eri piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, “Hiiumaa maitsete aasta” aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha,” lisas Raudsepp.
Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜga Eesti maaturism, Hiiumaa turismiliidu, Hiiu maavalitsuse, sihtasutuse Tuuru ja Hiiu vallaga ja see on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015–2020”.
Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.
Varem on maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol “Aja puudutus. Puudutuse aeg”, mullu suvel esimese üleeestilise avatud talude päeva ja mullu septembris Eesti toidu kuu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411