Teisipäev, aprill 26, 2016
 

Hiiu vallavolikogu erakorraline istung

Seoses kiireloomuliste teemadega otsustas Hiiu vallavolikogu 21. aprilli istungil kutsuda kokku volikogu erakorralise istungi neljapäeval, 5. mail kell 16 Kärdlas. Istungi päevakorda tulevad küsimused, millele soovitakse saada volikogu otsuseid enne järgmist, korralist 19. maile planeeritud volikogu istungit.
Teemasid on mitmeid, neist kõige kiireloomulisemad on seoses Kärdla sadama juhatuse liikme uurimisega ning juriidilisele isikule SA Kärdla Sadam esitatud kahtlustusega ja sellest tuleneva sooviga seada hoonestusõigusele, asukohaga Sadama tn 30, Kärdla linn, hüpoteeki Eesti Vabariigi kasuks. Selleks soovitakse eelnevalt saada volikogu luba. Hetkel on uurimise huvides täpsemale infole seatud juurdepääsupiirang. Teema on tõsine ja kui kahtlustused leiavad hiljem kinnitust, peab nõukogu kaaluma omapoolseid samme.
Teisena arutatakse EELK Reigi Jeesuse Koguduse poolt Hiiu vallavolikogu 17. märts 2016 otsuse nr 242 kehtetuks tunnistamise vaiet. Volikogul on plaanis kaaluda vahepealsel perioodil vallavalitsuselt täiendavalt saadud informatsiooni alusel oma varasema otsuse ümbervaatamist. Eelnõu puudutab hanget, millega otsiti Hiiu valla kalmistutele hooldusteenuse pakkujat. Tekkinud on küsimus: kas vallavalitsusel oli õigus sellisel kujul hanget korraldada kui puudub territooriumi omaniku luba või on volikogu poolt antud volitusi omavoliliselt ületatud.
Lisaks plaanitakse päevakorda võtta need eelnõud, mille osas otsustati aeg maha võtta ja lugeda eelnõusid kahel istungil: vallavara võõrandamine aadressil Sadama tn 13 (Kärdla bussijaam) ja Hiiumaa Noorsootöö keskuse nõukogusse esindaja nimetamine. Ajad on kiired ja võimalik, et teemasid lisandub veelgi.

Georg Linkov
Hiiu vallavolikogu esimees

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411