Reede, aprill 29, 2016
 

Hiidlaste märk Mektorys

FB grupp Mektory
Mis on Mektory ja miks Hiiumaa ettevõtjad seal käisid?
Vastab Hiiumaa ettevõtjate liidu (HEL) juhatuse assistent Arno Kuusk: “Ettevõtja seisukohast vaadatuna on TTÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus Mektory ettevõtte ja tehnikaülikooli vahelüli, mis selgitab välja ettevõtte soovid ja vajadused ning viib ettevõtja kokku õigete inimestega teadusmaailmast. Lisaks saab keskuselt abi rakendusuuringute koostamisel, tootearendusprotsessis, prototüüpide valmistamisel ja katsetamisel jne.
Hiiumaa ettevõtjate külaskäigust Mektorysse lühikokkuvõtet tehes võib öelda, et keskuse teenused pakkusid meie ettevõtjatele huvi ning võib loota, et nii mõnigi sai visiidi jooksul nähtust-kuuldust julgust, et omal käel keskusega ühendust võtta ja koostöövõimalusi otsida. Põgusa ringkäigu jooksul saime lisaks teoreetilisele ülevaatele maja võimalustest osa ka keskuse praktilisest poolest ventilatsioonilaboris, osalesime toote- ja veebidisaini rakenduslikus uuringus jms.
Keskust külastanud ettevõtjad olid ühel meelel, et kindlasti võiks iga Hiiumaa lasteaed ja kool korraldada külaskäigu Mektory keskusesse, et saada aimu põnevast inseneeria-maailmast. Mektory pakub temaatilisi töötubasid alates lasteaialastest kuni gümnaasiuminoorteni välja. Kuna tegu on innovatsioonikeskusega, siis tuuakse masinate, mehhanismide, robootika, matemaatika, kosmose ja inseneeria võlumaailm huvilisteni oluliselt elulisemalt ja interaktiivsemalt kui kuiv teooria. Seda, et erinevas vanuses õpilastele keskus põnevat avastamist pakub ja valdkonna vastu huvi on, näitas ka meie külaskäigu ajal mööda maja liigelnud laste suur hulk.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411