Reede, aprill 22, 2016
 

Emmaste üheksandikud said Suitsuprii klassi preemia

Loosi tahtel said 270eurose preemia Emmaste põhikooli 9. klassi õpilased ennetusprogrammi “Suitsuprii klass 2015–2016” eduka lõpetamise eest. Preemiat saavad õpilased oma äranägemisel kasutada mõne klassi ühisürituse, ekskursiooni vms korraldamiseks. “Ilmselt kas täitsa kooliaasta lõpus või peale lõpetamist teeme midagi vahvat,” ütles klassijuhataja Hergo Tasuja, et nad pole veel otsustanud, kuidas preemiat kasutada.
Kõik 12. oktoobrist 12. märtsini programmis osalenud ja tubakavabaks jäänud Hiiu maakonna kuus klassi osalesid preemiate loosimisel, 18 peapreemiat + lisapreemiad loositi välja 12. aprillil. Programmis Suitsuprii klass osalesid ka Kärdla ühisgümnaasiumi klassid. Õpilasi juhendasid õpetajad Tiina Viisut, Aigar Koppel, Ene Tisler, Vladimir Barinov, Ain Jepišov ja Hergo Tasuja.
“Suitsuprii klass” on tervise arengu instituudi (TAI) suitsetamisvastane ennetusprogramm 4.–9. klasside õpilastele. Programmi eesmärgid on: ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist laste ja noorte seas; motiveerida tubakat tarvitavaid õpilasi sellest loobuma; toetada tubakast vaba olemist kui eluviisi.
Ennetusprogramm kestab viis kuud. Programmis osalevad õpilased lubavad oma allkirjaga jääda vähemalt kogu programmiperioodiks tubakavabaks ehk siis mitte teha suitsu, tõmmata vesipiipu ega tarvitada muid tubakatooteid.
Programm toimib vastastikuse aususe põhimõttel – õpilased kontrollivad enda ja oma klassikaaslaste tubakavabaks jäämist ise.
2014. aasta kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu andmetel on keskmine vanus, millal Eesti õpilased proovivad esimest korda elus sigaretti, 12. eluaasta. Huuletubakat on tarvitanud 13 protsenti 11–15aastastest kooliõpilastest. E-sigaretti on suitsetanud 33 protsenti 11–15aastastest õpilastest.
Ennetusprogrammiga soovitakse toetada õpilasi ja näidata, et tubakavabadus on igati normaalne eluviis ning et tegelikult enamik nendevanuseid ei tarvita samuti tubakatooteid.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411