Teisipäev, aprill 12, 2016
 

91 protsenti Hiiumaa elektriarvestitest vahetatud

Elektrilevi
Võrguettevõte Elektrilevi on Hiiumaal jõudnud elektriarvestite vahetusega lõpusirgele. Kaugloetavaid voolumõõtjaid on 5. aprilli seisuga saarele paigaldatud 91 protsenti kõikidest arvestitest ehk 6073, millest 5220 on viidud üle kauglugemisele.
Kauglugemise programmijuhi Mait Rahi sõnul võib arvestite paigaldamise tempoga igati rahule jääda. “Võtmesõna on klientide vastutulelikkus ja mõistev suhtumine, mis on projekti graafikus püsimisele tublisti kaasa aidanud,” ütles ta.
1. jaanuarist 2017 peavad kõik võrguettevõtjad mõõtma tarbitud elektrikoguseid tunni kaupa ehk kauglugemisseadmega.
Rahi rääkis, et kaugloetav elektriarvesti paigaldatakse olemasoleva asemele ja arvesti vahetamise vajadus tuleneb võrgueeskirjast ja elektrituruseadusest. “Seadus arvestitest loobumise võimalust ette ei näe,” ütles ta, lisades, et ka võrgulepinguga on klient võtnud endale kohustuse võimaldada võrguettevõttel teha vajalikke töid firmale kuuluva mõõteseadme juures.
Rahi tuletas veel meelde, et kaugloetavat elektriarvestit tuleb hoida kogu aeg vooluvõrgus. “Näiteks suvilast pikemaks ajaks lahkudes tuleb vool välja lülitada mitte peakaitsmest, vaid arvesti lülitist,” selgitas ta. Nii teab võrguettevõtja, et arvesti on töökorras. Voolu-
võrguga ühendusse jääva arvesti elektrikulu ei sisaldu kliendi tarbimisandmetes. Rahi sõnul on see kulu osa võrgukadudest, mille katteks ostab elektrienergiat võrguettevõte ise. Kaugloetavate arvestite omatarve on 0,45 kuni 0,7 vatti.
Elektrienergia kauglugemisele üleviimisega kaob tarbijatel näiduteatamise kohustus ning kui elektrimüüjaga on sõlmitud tunnipõhist arveldust võimaldav leping, siis ka tunnitäpsusega oma kulutusi juhtida.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411