Teisipäev, märts 8, 2016
 

Võiduloo üks autoreid hiidlane

Lauluvõistluse Eesti Laul 2016 võitis laupäeval Jüri Pootsmann palaga “Play”, mille autorid on Fred Krieger, Stig Rästa ja Vallo Kikas.
Kuigi tänavuse Eesti Laulu esitajate seas oli koguni kuus saarlast, tuli võitjaks laul, mille üks autoreid on hiidlane, Vallo Kikas. Koos Raplast pärit laulja Jüri Pootsmaniga oli ka laval üks hiidlane, Siim Avango.
Eesti Laulu finaali jõudis viis saarlast: Kati Laev, Kristel Aaslaid, Grete Paia, ka Laura taustalauljate seas oli kaks saarepiigast lauljannat – Mari-Liis Aljas ja Marvi Vallaste. Poolfinaali jõudis ka “La La Ladies”, mille üks solistidest Diana Varik on samuti Saaremaalt.
Mulluse eurolaulu “Goodbye to yesterday” autor ja üks esitajaid Stig Rästa on meedias rääkinud, et see laul valmis osaliselt Hiiu saarel. Ta kirjeldas kuidas tegi kitarriga demo ette, et saada idee arvutisse. Hiljem kui ta selle loo uuesti üles korjas, kutsusid nad stuudiosse pillimehed. “Kui meil stuudios see valmis sai, läks see arvutisse ja koos sõber Vallo Kikasega, kellega seda produtseerime, liikus see arvutis Hiiumaale – seal käis kogu töö paar nädalat veel edasi.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411