Reede, märts 4, 2016
 

Nööbist kinni

Hiiu vallavalitsus algatas Väike-Sadama tn 1d ja sellega edelast piirneva ala detailplaneeringu, kuhu planeeritakse ehitada Hiiumaa muuseumi hoidla. Varasema detailplaneeringu järgi on samale kinnistule kavandatud u 4 bussile ja 98 sõiduautole mõeldud avalik parkla. Kas kinnistule mahuvad nii hoidla kui parkla või jääb parkla tegemata? Kas kinnistu antakse SAle Hiiumaa Muuseumid tasuta või tasu eest?
Vastab Hiiu vallavalitsuse arhitekt-planeeringute peaspetsialist Jürgen Vahtra: “Täpne maht ja ehituslikud parameetrid selguvad detailplaneeringu koostamise käigus, kuid algatamisel sätestatud tingimused seavad hoidla ehitusaluse pinna piiriks kuni 1000 m2. Põhjendused, miks hoidla just sinna rajada, on muuseumi Pika maja lähedus, seega on museaalid tulevikus muuseumi lähedal ja hooneid on lihtsam hallata. Kasutuseta kinnistu sihtotstarve vastab kavandatule ja praegu kehtiva detailplaneeringu järgse kasutuse (parkla) täies mahus realiseerimise vajadust ei ole ette näha. Algatamisel on mõeldud ka sellele, et alal, mida kavandatav hoidla ei hõlma, jääks kehtima parkimislahendus. Parkimisvajadus võib tekkida ka seoses sadamapoolsete arendustega. Lõpliku otsuse, kuidas kinnistu muuseumile üle antakse, teeb Hiiu vallavolikogu pärast seda, kui planeeringu koostamisega on jõutud lõpusirgele ja on selgunud, et maaüksusele on võimalik hoidlat ehitada. Tõenäoline on hoonestusõiguse võõrandamine, kus tasu suurus või selle puudumine lepitakse kokku enne vastava otsuse tegemist.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411