Teisipäev, märts 8, 2016
 

Nohikud Käina koolis

Homme on Käina koolis IT-haridust propageeriva projekti “Nohikud ratastel” (Geeks on Wheels) eestvedajad. Projekti turundusjuht Arnold Kasemaa ütles, et tudengid sõidavad kohale  elektriautodel, et koolides levitada IT pisikut.
Kokku külastavad tudengid rahvusvahelise projekti “Geeks on Wheels” raames 9.–16. märtsini kuut Eesti kooli infotehnoloogia õppimise populariseerimise eesmärgil. “Nohikud” sõidavad elektriautodel koolidesse, julgustamaks õpilasi kirjutama vähemalt ühte rida koodi. Kohapeal aidatakse koolipersonali infotehnoloogia probleemide lahendamisel.
Kuues koolis viiakse läbi praktilisi laboritöid, kus tutvustatakse kooliõpilastele infotehnoloogia  põhitõdesid programmeerimisest, riist- ja tarkvarast. Kohapeal võetakse arvuti lahti ja näidatakse selle anatoomiat. Rahakotisuuruse arvuti Raspberry Pi peal õpivad noored elektroonika algtõdesid. Lisaks saavad õpilased teada, et tarkvara ei ole mõtet karta, vaid see teeb elu märgatavalt kergemaks. Ka on noortel võimalus näppida kõige uuemaid nutiseadmeid ja tantsida Xbox Kinect sensori ees.
Tuur läbib järgnevalt Märjamaa gümnaasiumi, Käina kooli, Kuressaare Vanalinna kooli, Ülenurme gümnaasiumi, Otepää gümnaasiumi ja Lehtse kooli. Sarnast programmi viiakse tänavu läbi ka Lätis, Bulgaarias, Horvaatias, Kasahstanis, Makedoonias, Serbias, Sloveenias ja Armeenias.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411