Teisipäev, märts 1, 2016
 

Muhuväin toob Näkimadala regati

Muhu väina regatt teeb tänavu taas tiiru Hiiu saare vetes – 13. juulil toimub Kärdla Näkimadala regatt. Viimastel aastatel on regatt Hiiumaa vetes teinud nii Kärdla kui Heltermaa ringi, kuid eraldi regati nime kandev ring sõidetakse esmakordselt Näkimadala suunas, võimalik, et suuremad alused teevad isegi ringi ümber madala.
Regatt on Hiiu saarel varem külastanud Kärdla, Heltermaa, Lehtma ja Sõru sadamaid.
59. regatt avatakse 9. juuli õhtul Pärnu jahtklubis, start Kihnu poole antakse 10. juuli keskpäeval. Kihnu–Haapsalu etapp toimub 11. juulil, 12. juulil suunduvad regatil osalevad alused Haapsalust Kärdlasse ja järgmisel päeval toimubki Kärdla Näkimadala regatt. 14. juulil Kärdlast Tallinna suunduv regatt jääb pealinna reidile kaheks päevaks: 15. juulil toimub Tallinna ring ja 16. juulil Tallinna lühirada ning autasustamine ja regati lõpetamine.
Muhu väina regatil on seitse võistlusklassi: ORC I–III, EstLys I-III ja Folkboot. Eesti meistrivõistlusteks on regatt avamerepurjetamises klassile ORCIII ja Folkboot.
Võistluse korraldavad Pärnu Jahtklubi, ESS Kalev Jahtklubi ja Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411