Neljapäev, märts 24, 2016
 

Kõpust Tahkunani vedeleb rannal suur hulk surnud kalu

LIIS REMMELG
Paljud hiidlased märkasid laupäeval mitmel pool rannikule uhutud suures koguses surnud kalu. Tonnide viisi kilusid leiti rannaribal, mis ulatus Kõpu poolsaarelt üle Kootsaare Tahkuna poolsaareni välja.
Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni vee-elustiku spetsialist Märt Kesküla ütles, et ilmselt on tegemist traalist tulnud kalaga. “Kas kalad sattusid merre tagasi sihilikult või kogemata, seda hakkab uurima keskkonnainspektsioon,” ütles ta. “Kõige tõenäolisemalt võib oletada, et need kalad pärinevad ilmselt traallaevalt,” ütles ka keskkonnainspektsiooni Hiiumaa büroo juhataja Marek Põld. “Seda, milliselt laevalt ja mis põhjusel kalad merre lasti, ei oska veel öelda, seda alles hakkame uurima.”
Märt Kesküla lisas, et kalu rannalt koristama ei pea hakkama, neid saavad toiduks kasutada linnud ja loomad.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411