Teisipäev, märts 29, 2016
 

Kärdla nukuteater tähistas teatripäeva

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Kärdla nukuteatri eestvedaja Kersti Ojasalu kutsus teatrikuu puhul külla Eesti nuku- ja noorsooteatri Nuku näitleja Are Uderi, kes tõi kaasa mitu monoetendust.
Teatrikuul on kõigil teatritel rohkem esinemisi ja märtsis käib teatris rohkem vaatajaid kui ühelgi teisel kuul. Seega on näitlejatel teatrikuul palju tegemist nii etenduste rohkuse kui kohtumiste tõttu ning eriti tore, et Uder Kärdla lapsi rõõmustama jõudis.
Neljapäeval kohtus näitleja Kärdla nukuteatri näiteringi lastega, reedel said lavalugusid nautida Kärdla ühisgümnaasiumi algklasside õpilased.
1. klassi õpetaja Ruth Alas ütles, et tema õpilased kasutavad ära kõik võimalused Kärdlas etendustel käia, sest lastele nukuteater meeldib. Õpilased lõid kaasa ka Hiiumaa kooliteatrite päeval: joonistasid näituse jaoks Sipsikuid ja käisid etendusi vaatamas.
Uder ütles, et pole erilist vahet, kas etendust vaatavad väikese koha või Tallinna lapsed. “Pealinna lapsed on küll natuke “puitunumad”, sest seal on pakkumisi palju,” arutles Uder. “Alustada on raskem, aga kui näitleja suudab publiku mänguga kaasa haarata, siis on vaatajad igal pool ühesugused.”
Uderi sõnul on näitleja mängu jälgimine oluline oskus, mida peab õppima. “Telerist saadet vaadates lapsed nihelevad, räägivad või jalutavad ringi, kuid video ei asenda teatrietendust ja noortele tulebki selgitada, mis on teater. Ja seda ei saa teha sõrme vibutades, parim on eeskuju.”
Etenduse ajal saab näitleja ka lastega otse suhelda, kuid on suur vahe, kas mängib näitleja ise või juhib ta nukku sirmi tagant. “Nukuga suhtlevad lapsed hoopis avatumalt,” kinnitas Are Uder.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411