Reede, märts 18, 2016
 

Kaitseliidu noored said täiendust

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Viskoosa noortekeskuses võtsid vanemad noorkotkad ja kodutütred oma ridadesse vastu uusi liikmeid, just nii, nagu seda esimest korda Hiiumaal tehti paarkümmend aastat tagasi.
Tänavusel emakeelepäeval andsid piduliku tõotuse kümme kodutütart ja üheksa noorkotkast.
“Loodan, et teie suureks sirgumise tee on nüüd sisukam ja huvipakkuvam,” ütles Hiiumaa noorteinstruktor Ulvi Kark-Jaarma.
“Tänavune uute liikmete vastuvõtmine on mitmeti tähenduslik,” lisas ta. Nimelt võeti 20 aastat tagasi 23. veebruaril 1996 sealsamas lähedal asuvas Lauka koolis Eesti taasiseseisvumise järgselt organisatsiooni liikmeks Hiiumaa esimesed noorkotkad ja kodutütred.
“Viskoosa noored olid esimesed, kes janunesid uute tegemiste ja teadmiste järele,” rõhutas instruktor ja avaldas heameelt, et aastatega on organisatsiooniga liitujate arv aina kasvanud.
Alustanud esimeste seas
Üks esimestest Viskoosa rühma kodutütardest Liana Vaino oli seekord kohal lapsevanemana.
“Ma ei kahetse, et olin kodutütar, minu elu oli hulga põnevam. Uhkusega ütlen, et olin kodutütar ja suunasin ka oma lapsi, et nad astuks noorkotkaks ja kodutütreks,” kinnitas ema, kelle tütar Liseti  sai kaelaräti kaela seekord, poeg Kenet astus noorkotkaks juba mullu.
Vaino oli kodutütar põhikooli lõpuni.Tema koha sai endale õde Heidi, kes samuti oli aktiivne kodutütar.
“Koondused ja vastuvõtmine eriti meeles ei olegi, aga enim on meelde jäänud püssilaskmine,” ütles Vaino. Ta meenutas, et laskeharjutusi korraldati Ninaotsa neemel, Viskoosa lähedal, Ristnas ning lasta sai nii püstiasendis kui lamades ja erinevate relvadega. “Oma esimese kümne lasksin käsipüstoliga Viskoosa kruusaaugus,” naeris Vaino.
Kõige eredamalt on talle meelde jäänud kahepäevane Ristna välilaager. Ta oletas, et ehk just sellepärast, et 13–14aastastele noortele meeldis liikuda ja teha põnevaid asju. “Toona polnudki Viskoosa vahel noortel midagi eriti teha. Laagris aga olid taktikalised mängud, maaalustest katakombidest otsiti salakirju, tehti lõket. Noorte fantaasial lasti lennata, keelamisi eriti ei meenu. Kindlad reeglid olid vaid laskeharjutuste juures,” rääkis Vaino. Ta kinnitas, et just sellepärast oligi enamus tollastest Viskoosa noortest haaratud noorte kotkaste ja kodutütarde ettevõtmistest.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411