Teisipäev, märts 22, 2016
 

Jürjo-Padu hõbemedalistid

Nädalavahetusel peeti Tartumaal Saadjärve jääl jääpurjetamisvõistlusi, kust JK Dago tiim Jürjo-Padu said hõbemedalid.

Muuhulgas selgitati Eesti meistrid Monotüüp XV klassis. Jahtklubi Dago võistlejad, Andrus Padu ja vanameister Vello Jürjo sõitsid kaheksa paadi arvestuses hõbemedalile. Viimast sõitu jälgis Padu kaldalt, kuna tuul oli suhteliselt nõrk.

Kaotus meistritiitli võitnud Peeter Sinivälile Kalevi jahtklubist, oli võistlustel tehnilise abi rollis olnud JK Dago juhatuse liikme Ain Tähiste sõnul ülinapp – viimases, otsustavas sõidus edestas Siniväli Jürjot paarikümne meetriga. Enne seda sõitu oli Jürjo-Padu punktisumma parem. Kolmandaks tuli Meelis Saarlaid Saaremaa Merispordi seltsist.

Võistluste peakohtunik Marko Saarlaid ütles ERR uudistele, et sõiduolud olid ideaalilähedased – jää sile ja ilma lumeta. Tema sõnum oli, et ala populaarsus on tõusuteel ning suuremad jahtklubid nagu Pärnu, Saaremaa ja Tallinn on jääpurjetajate arvu kasvatamas.

Sellegipoolest püsib Vello Jürjo, kes tänavu oktoobris tähistab 80. sünnipäeva, tipus.

Ain Tähiste tänas Padu Hotelli, Dagen Haus puhkemaju, UÜ Landless Roose Maamaja ja OÜd Kemehh, kes jääpurjetajaid 2016. hooajal toetasid.

Meelis Saarlaid

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411