Reede, märts 18, 2016
 

Emakeelepäeva kontsert sai laulupeo mõõtu

Harda Roosna
Harda Roosna
Harda Roosna
EEmakeelepäeva kontsert Käina kultuurikeskuses oli Hiiumaa laulupeo mõõtu, 250kohaline saal rahvast täis ja lõpulaulude ajal oli korraga laval 140 lauljat.
“Väga ülev ja tore tunne oli – selliseid suuri asju tehakse Hiiumaal ju harva,” ütles Kärdla Kammerkoori laulja Andrus Roosa kontserdi järel, et pidu andis Hiiumaa laulupeo mõõdu välja. “Saal oli ka rahvast täis – ei olnud nii nagu mõnel kontserdil juhtub, et laulad iseendale. Aplodeeriti kõvasti – ju siis rahvale meeldis.”
Roosa nentis, et väikesed koorid võivad olla väga tublid, aga suur koor, milles piisaval hulgal meeshääli, kõlab võimsamalt. Just seepärast meeldis talle kõige enam Eesti rahvusringhäälingu segakoor.
ERRi segakoori Hiiumaale toonud dirigent Hirvo Surva jäi kontserdi ja kontserdipaigaga väga rahule: “Mul on nii hea meel, et need kontserdid ei ole ainult suurtes linnades, vaid vastupidi, Hiiumaal, siin, Käinas, et tulemegi siia kokku ja laulame eesti keeles ja emakeelepäeval – mul on selle üle nii hea meel!”
Surva kiitis ka saare laulukoore: “Ma olin väga üllatunud Kärdla kammerkoori üle, väga kena kõlaga naiskoor – kõik olid väga tublid! Leida siin, selle väikese saare peal, need inimesed ja panna nad laulma – see on ju väga suur töö, aga on näha, et nad tunnevad rõõmu sellest ja see on väga tore.”
Segakoori Hiiula dirigent Sirje Lillo ütles, et tunne on väga hea: “Sellises koosseisus laulda, kaks väga head koori lisaks meie oma Hiiumaa kooridele – see oli nii võimas! – ja kõla oli lihtsalt haruldane,” kinnitas Lillo, et tema süda hüppas sees.
Temagi ütles, et pidu andis laulupeo mõõdu välja ja suvisele Hiiumaa laulu- ja tantsupeole, mis tänavu toimub Pargipeo nime all Kärdlas, polegi nii suurt hulka koorilauljaid välja panna. Lillo sõnul meil rohkem koore eriti polegi, Kärdla naiskoorist on järel ansamblijagu liikmeid ja seekord puudus lavalt vaid Kärdla kirikukoor.
Emakeelepäeva kontserdil esinesid Kärdla Kammerkoor, Pühalepa kirikukoor Anna, segakoor Hiiula, Endla segakoor ja ERRi segakoor. Dirigeerisid  Raili Kaibald, Helle Nittim, Sirje Lillo, Toomas Voll, Kadri Põder, Hirvo Surva ja Kuno Kerge.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411