Teisipäev, märts 15, 2016
 

Aeg jõuab suvesse

Märtsi viimase laupäeva ööl vastu pühapäeva läheme jälle tagasi suveajale. Seega, 27. märtsi öösel kell kolm tuleb kellaosutid tund aega edasi keerata. Loomulikult ei pea seda tegema öösel, vaid vastavalt vajadusele, kas laupäeva õhtul magama minnes või siis pühapäeva hommikul ärgates. Küll aga kella pühapäeva hommikuks äratama pannes peaks selle siiski õhtul juba õigeks keerama.
Vikipeedia andmetel on suveaeg vööndiajast tunni võrra hilisemaks nihutatud kellaaeg. Suveajale minnakse Euroopas märtsi viimasel pühapäeval kell üks UTC ehk 1972. aastast kehtiva maailmaaja järgi, Eestis kell kolm. Tagasi vööndiajale minnakse oktoobri viimase pühapäeva öösel kell üks maailmaja järgi, Eestis kell neli.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411