Teisipäev, veebruar 2, 2016
 

Viilukas tegi MMil kiired sõidud

Rumeenias Cheile Gradisteis toimunud noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel (MM) tegi tubli tulemuse Hiiumaa päritolu Anneliis Viilukas (17), parandades kohta päev-päevalt.
1997. aastal sündinud ja nooremate neidude vanuseklassis ainsa eestlasena võistelnud Viilukas sai kolmapäeval 10 km tavadistantsil 90 neiu konkurentsis 40. koha. Nelja tiiru peale tegi ta 7 möödalasku ja lõpetas ajaga 40.39,7, kaotades võitjale, sakslanna Marina Sauterile, ajaga 5.25,5. Võistluse lõpetas 90 sportlast, puhta sõiduajaga olnuks Viilukas 23.
Reedesel 6 km sprindidistantsil pääses Viilukas kahe eksimusega ja sõitis tublile 21. kohale. Ajaga 20.04 kaotas ta maailmameistriks tulnud norralannale Karoline Erdalile 1.46,3ga.
Pühapäeval starditi 7,5 km pikkusele jälitussõidule sprindi tulemuste põhjal. Viilukas möödus ühest konkurendist ja lõpetas kuue möödalasu juures 20. kohal. Võidu võttis kuuendana startinud kasahh Arina Pantova, kellele Eesti parim kaotas 4.05,1. Samas näitas ta päeva 15. sõiduaega.
Viilukas ütles pühapäeva õhtul, et on tulemustega rahul, kuid märkis samas, et hooaja parimad sõidud loodab ta teha 12.–21. veebruaril Norras Lillehammeris toimuvatel II Noorte Tali-
olümpiamängudel.
Anneliis Viilukas treenib Aita ja Tõnu Pääsukese käe all Nõmme spordiklubis Biathlon. Juba ülemöödunud suvel Hiiu Lehele sünnipäevaintervjuud andes pani Tõnu Pääsuke lootusi toona 15aastasele Viilukale. “Kui oma grupist juba mitmed võidavad maailmatasemel võistlustel, siis see annab kindlust. Anneliisil on selle pärast kindlasti palju lihtsam, et ta näeb, et võistlemine Euroopa ja maailma tasemel ei tundu nii utoopilisena,” ütles Pääsuke siis.
Noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlused lõppesid esmaspäeval 3×6 km teatevõistlusega.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411