Reede, veebruar 12, 2016
 

Vabatahtlike osa korrakaitses märgatav

Huvi abipolitseiniku töö vastu on märkimisväärselt kasvanud ja Eestis suurenes nende arv mullu kümnendiku võrra. Abipolitseinikud tegutsevad turvalisuse tagamisel vabatahtlikult oma igapäevatöö ja -toimetuste kõrvalt.
Lääne prefektuuri Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik rääkis, et mullu tegid Hiiumaa abipolitseinikud kokku 1242 tundi tööd ning käisid patrullimas 45 korral, kokku 416 tundi.
Allik märkis, et kui patrulltegevuse tundide arv on samas suurusjärgus varasemate aastatega, siis kasvanud on koolituste maht.
Abipolitseinikuks astudes annab kodanik selge sõnumi, et riigi turvalisus on  meie endi teha. Allik selgitas, et politsei tagab abipolitseinike väljaõppe, abipolitseinikele eraldatakse ka vormiriietus. Vabatahtlikke politseitegevusse kaasates arvestatakse nende individuaalset võimekust ja soove. “Abipolitseinik saab valida, milline politseitöö suund on temale loomupärasem ja sobib tema oskustega,” ütles ta. Nii võib osaleda patrullides, tegeleda lastega, teha ennetustööd või näiteks juhendada hoopiski liiklusringi.
Kokku oli mullu politsei- ja piirivalveameti ridades lisaks koosseisulistele politseinikele ka tuhat abipolitseinikku. Hiiumaal on 14 abipolitseinikku, neist seitse meest ja seitse naist. Hiiu vallas on ametis üheksa, Pühalepas kaks, Käinas neli ja Emmaste vallas üks abipolitseinik.
Enamiku saare omavalitsustega sõlmiti mullu hea tahte koostöölepped, et kaasata abipolitseinikud turvalisuse tagamisse antud vallas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411